Slovenija
428 ogledov

Zaradi maratona bi lahko imeli težave z oddajo volilnih glasov

24.Ljubljanski Maraton Anže Petkovšek 24.Ljubljanski Maraton
Državna volilna komisija je opozorila na morebitne težave, do katerih bi lahko prišlo, če bi bil ljubljanski maraton izpeljal na isti dan kot prvi krog predsedniških volitev.

Prvi krog predsedniških volitev bo letos 23. oktobra. Organizatorji Ljubljanskega maratona so Državno volilno komisijo (DVK) obvestili, da bo na isti dan potekala njihova prireditev.

DVK je zato pozvala organizatorje, da bodisi omogočijo nemoten dostop do volišč bodisi razmislijo o možnosti prestavitve termina maratona. "Volivke in volivci morajo imeti ves čas glasovanja, torej med 7. in 19. uro, zagotovljen neoviran dostop do volišč, kar bi bilo zaradi zapor cest v času maratona zagotovo močno oteženo in nekaterim celo onemogočeno," so zapisali na DVK.

Dostop do volišč bo tako oviran in glasovanje oteženo oziroma za nekatere volivce celo onemogočeno. Zato DVK organizatorje maratona opozarja, da naj z vidika uresničevanja volilne pravice zagotovijo nemoten dostop do volišč v času glasovanja oziroma v nasprotnem primeru razmislijo o možnosti prestavitve termina maratona.

DVK bo o tem obvestila tudi predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič, ljubljanskega župana Zorana Jankovića in ljubljansko upravno enoto, so še zapisali v sporočilu za javnost.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Harrison 16:54 30.avgust 2022.

    Pa ja ne bomo prestavljali maratona zaradi ene take bolane zadeve! Nobene škode ne bo, če volitev sploh ne bo. Bomo pač imeli eno Barbiko manj pri koritu za napajanje.