Slovenija
24 ogledov

Zaradi naleta zaprta štajerska avtocesta

Kolona na avtocesti Žurnal24 main
Avtocesta med priključkoma Lukovica in Domžale proti Ljubljani dopoldne zaprta zaradi naleta sedmih vozil in pijanega voznika tovornjaka.

Avocesta zaprta zaradi naleta sedmih vozil

S Policijske uprave Ljubljana ( PU Ljubljana) so pojasnili okoliščine nesreč, zaradi katerih je bila danes za šest ur zaprta štajerska avtocesta. Kot so zapisali, je nekaj po osmi uri zjutraj voznik renaulta po prehitevalnem pasu avtoceste v smeri proti Ljubljani pri Domžalah, domnevno zaradi prehitre vožnje, trčil v pred seboj ustavljajočega golfa:"Slednje je odbilo še v vozilo Peugeot Boxer, Opel Astra in Audi A4," so zapisali na policiji in dodali, da je v istem času voznik citroena, domnevno zaradi prekratke varnostne razdelje, trčil še v audija pred seboj. V tej prvi nesreči se je poškodovala ena oseba.    

Drugo nesrečo povzročil pijani voznik tovornjaka

O drugi prometni nesreči so bili policisti obveščeni okoli 9.15 ure. Voznik madžarskega tovornega vozila s priklopnikom je pri Lukovici zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred seboj ustavljajočo kolono vozil, ki je nastala zaradi zgoraj omenjene nesreče. Po podatkih PU Ljubljana sta se v tej drugi nesreči dve osebi hudo poškovali. Pri nadaljnem ogledu so policisti ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola: "Indikator alkohola je pokazal 1,13mg/l izdihanega zraka. Glede okoliščin nesreče policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil," še sporočajo s PU Ljubljana.

 

Avtocesta zaprta več ur

Zaradi naleta tovornega vozila na osebna vozila pred počivališčem Lukovica je zaprta avtocesta med priključkoma Blagovica in Domžale proti Ljubljani. Zaprta sta tudi uvoza Lukovica in Krtina proti Ljubljani.

Za obvoz prometnoinformacijski center priporoča že izvoz Trojane in po vzporedni cesti do priključka Domžale ali Trojane - Izlake - Moravče - Domžale. Nastaja zastoj. Zastoj je tudi na vzporedni regionalni cesti Blagovica - Domžale. Za osebna vozila priporočajo obvoz preko Tuhinjske doline.

Voznike opozarjajo, da morajo pustiti med ustavljenima kolonama dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil.

Nesreča tudi na gorenjski avtocesti: plesal po cesti in trčil v ograjo

Do prometne nesreče je prišlo tudi na gorenski avtocesti na uvozu Ljubljana Šmartno v smeri Ljubljane. Promet je oviran. Bralka nam je sporočila, da je osebnemu avtomobilu počila guma, potem ko je nekaj časa plesal po cesti pa se je zaletel v obcestno ograjo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.