Slovenija
15 ogledov

Zaradi napada jutri sestanek na šoli

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Rom, ki je v ponedeljek učenca 7. razreda prisilil, da je pred njim pokleknil, nato pa ga je še oklofutal, se je prišel opravičit. Jutri sestanek na šoli, če je potrebna tudi pomoč Centra za socialno delo.

Na Žurnalu24 smo že poročali o incidentu pred kočevsko šolo, do katerega je v ponedeljek prišlo v zaradi nedolžnega kepanja razigranih dečkov šole.

Oče romske deklice, ki naj bi jo zadela kepa oziroma ob katero se je obregnil eden od dečkov, je učenca 7. razreda prisilil, da je pred njim pokleknil, nato pa ga je še oklofutal.

Nedopustno ponižanje in izživljanje je odjeknilo ne le na Kočevskem, pač pa po vsej Sloveniji. Mama napadenega dečka je vložila prijavo na policijo, dečka pa peljala k otroški zdravnici. Sedmošolec je, potem ko je bil en dan od pouka odsoten, zdaj že normalno pri pouku. Ravnatelj kočevske šole Franc Gornik pravi, da je z njim fizično vse v redu, je pa vidno prestrašen.

Oče romske deklice se je prišel opravičit
Po besedah ravnatelja šole Gornika je oče romske deklice prišel v šolo, kjer je najprej govoril z razredničarko 7. razreda, nato pa še s pomočnikom ravnatelja Petrom Percem. Izrazil je pripravljenost, da se zaradi incidenta opraviči.

"Tako kot je meni znano, mama ne bo odstopila od prijave policiji. Če je ona oziroma njen sin pripravljen sprejet opravičilo, pa naj bi bilo znano jutri," nam je povedal Gornik.

Jutri odločitev, ali bodo poklicali na pomoč
Na šoli, v katero hodi 441 učencev, od tega je 50 Romov, je po njegovih besedah stanje normalno. Za jutri dopoldne pa so sklicali sestanek, na katerem naj bi se zbrali mama napadenega učenca, ravnatelj in podravnatelj ter morda še šolska svetovalna delavka. Odločili se bodo, če bodo za pomoč pri razrešitvi nastale situacije poklicali tudi Center za socialno delo.

Policije, ki je prejela prijavo mame napadenega učenca, na šoli medtem še ni bilo. Povedali so nam, da sicer zbirajo obvestila o primeru ter da so poklicali na šolo in vprašali, če potrebujejo kakršnokoli policijsko pomoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.