Slovenija
729 ogledov

Zaradi napada na družino bivšega dekleta 17 let zapora

Policija Saša Despot
Okrožno sodišču v Novem mestu je 32-letnemu Tomažu Simoniču, ki je stopil pred sodišče zaradi napada na družino bivšega dekleta, dosodilo 17 let zapora.

Danes je na Okrožnem sodišču v Novem mestu končalo sojenje 32-letnemu Tomažu Simoniču, obtoženemu, da je v noči na 21. februar letos v Dolnjih Sušicah z revolverjem grozil družini svojega bivšega dekleta in skušal umoriti njenega očeta, poroča STA. Za poskus umora, povzročitev splošne nevarnosti, nasilništvo, napad na uradno osebo in nasilje v družini je sodišče Simoniču prisodilo skupno 17 let zaporne kazni.

Simonič se je po prepričanju sodišča na družino Fabijan spravil naklepno in iz brezobzirnega maščevanja, saj ni prenesel, da ga je dekle dober teden dni prej zapustilo. Razlog za prekinitev razmerja so bili Simoničevi izbruhi, povezani z alkoholom, pri odločitvi, da prekine razmerje, pa je imelo dekle vso podporo staršev.

V noči na 21. februar je vinjen Simonič okoli polnoči prišel pred hišo nekdanjega dekleta. Na dvorišču je dvakrat ustrelil v zrak in potem stopil v hišo. Raziskava je pokazala, da je družino mučil na različne načine. Mami bivšega dekleta je orožje prislonil na čelo, vsa družina je morala pred njim mirno stati, občasno je ustrelil v zrak.

Enkrat je ustrelil očetu bivšega dekleta pred noge, potem je nameril vanjo, in ko se je njen oče premaknil, ga je z orožjem zadel v ramo. Dekle in njena sestra sta zbežali, mami pa je uspelo poklicati policijo. Policisti so prispeli v trenutku, ko je Simonič krenil za dekletoma, in tako verjetno preprečili tragedijo. Enemu od policistov naj bi Simonič zagrozil, da ga bo ubil, ko bo prišel iz zapora.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Simonič, ki je pred meseci še nastopal na borbah MMA (Mešane borilne veščina), je znan tudi po vzdevku "Satan“. Sodnica Mojca Hode je njegovo dejanje označila kot brezčutno in krvoželjno. Simonič pa se je zagovarjal, da je pištolo na "pogovor z Marušo vzel po nerodnosti“.

Zagovornik obtoženca Ivan Šalinovič je že napovedal pritožbo na kazen, saj se mu le-ta ne zdi dobro argumentirana. "V sodbi je, denimo, izrazito protislovje, češ da se je obtoženi, ko je vstopil v hišo Fabijanovih, sezul zato, da ga ne bi slišali. A to ni logično, glede na to da je tik pred tem zunaj streljal. Sezul se je zaradi spoštljivosti do družine. To nesporno dokazuje, da ni ravnal z namenom brezobzirnega maščevanja, saj se maščevalci ne sezuvajo pred svojimi potencialnimi žrtvami," je povedal Šalinovič po razglasitvi sodbe.

V sklepni besedi se je Simonič, sicer nekdanji vojak, družini opravičil, sodišče pa prosil za milo kazen. Nizko kazen je predlagal tudi njegov zagovornik, prepričan, da bo zaradi protislovij v navedbah tožilstva s pritožbo na višje sodišče zagotovo uspel. A je sodišče sledilo navedbam tožilstva in obtoženemu izreklo enotno kazen 17 let zapora.

Komentarjev 1