Slovenija
12 ogledov

Zaradi napake jutri nova dokapitalizacija NLB

NLB Pixsell
Zadnja dokapitalizacija NLB še ni doživela epiloga. Po vseh pretresih v zvezi z umikom KBC je nepravilnosti ugotovila še Evropska komisija. Tako mora banka izvesti še eno dokapitalizacijo v višini 1,9 milijona evrov.

Paradržavna sklada Kad in Sod bosta morala odkupiti še za 1,9 milijona evrov delnic NLB po ceni približno osem evrov. Cena za delnico, ki sta jo sklada vplačala v včerajšnji dokapitalizaciji, je bila namreč po mnenju Evropske komisije previsoka.

Evropska komisija je odobrila dokapitalizacijo NLB v dveh korakih, a ni soglašala z vladnim scenarijem, da je cena za delnico v njih različna. Zato je odobrila dokapitalizacijo v višini 382,9 milijona evrov in ne v višini 381 milijonov evrov, kakršno je potrdila skupščina NLB preteklo sredo.
Cena 41 evrov za delnico je po pojasnilih finančnega ministrstva prirejena za vstop KBC.

Vse potrebne postopke in transakcije za vplačilo še preostalega 1,9 milijona evrov bodo izpeljali še v tem tednu, Kad in Sod pa sta že v postopku zagotavljanja sredstev.

Vplačilo na ministrstvu pričakujejo še danes ali najpozneje jutri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.