Slovenija
36 ogledov

Zaradi napake preloženo

Janez Smolič na zatožni klopi zaradi poskusa uboja svojega pastorka. (Foto: Jerc Žurnal24 main
Poskus uboja. Sojenje Smoliču se zaradi napake preiskovalne sodnice še ni začelo.

Novo mesto. Janez Smolič iz Migolske Gore pri Mirni je pred tričlanski senat novomeškega okrožnega sodišča, ki mu je predsedovala sodnica Mojca Hode, sedel, da bi mu sodili zaradi poskusa uboja A. K., njegovega 17-letnega pastorka; to je poskušal storiti lani na martinovo. A sojenje se Smoliču ni začelo, saj se je po besedah Hodetove pri zaslišanjih zgodila procesna napaka.

Privilegirani priči
A. in D. K. (Smoličeva pastorka v zunajzakonski skupnosti, op. a.) sta bila zaslišana kot normalni priči, čeprav bi ju morala preiskovalna sodnica opozoriti, da sta privilegirani priči in bi se lahko v tem postopku pričanju zoper Smoliča odpovedala,” je pojasnila Hodetova.

Njuni izjavi, ki sta ju dala še pred začetkom glavne obravnave, sta zato pridobljeni nezakonito, sojenje Smoliču pa je preloženo. Kdaj naj bi se začelo, še ni znano.

Z nožem nad pastorka
Smoliču bodo za poskus uboja sodili, ker naj bi s kuhinjskim nožem v trebuh zabodel A. K., sina svoje zunajzakonske partnerice. Smolič naj bi bil, kot so takrat povedali sosedje in okoličani, znan kot agresiven, zato se je tudi A. K. želel preseliti nazaj k očetu.

Tistega dne je oče prišel po sina, zaradi česar se je med njimi vnel spor, ki je vodil v prerivanje, v njem pa naj bi sodelovala tudi mati žrtve. Nazadnje se je Janez pastorka lotil s kuhinjskim nožem, kar se je končalo s hudo vbodno rano na trebuhu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.