Slovenija
23 ogledov

Zaradi neurja ostali brez elektrike

Nočno neurje je predvsem rušilo drevje. Žurnal24 main
Nevihte so po Sloveniji ponoči in danes popoldne povzročile nekaj težav. Meteorna voda je zalila nekatere kleti, ponekod pa so ostali tudi brez električne energije.

Meteorna voda je tako danes popoldne zalivala kleti na Gorenjskem, Štajerskem in na Dolenjskem. Gasilci so tako morali posredovati v Zgornjih Gorjah, Kočevju, hotelu Petovia na Ptuju in v Mariboru.

Zaradi močnega vetra so ponekod ostali tudi brez električne energije. Kot piše na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, je ob 18.28 zaradi okvare na elektro omrežju na območju Slovenskih Konjic brez oskrbe z električno energijo ostalo 350 odjemalcev. Delavci elektra so napako do 19.38 odpravili.

Ob 19.10 uri pa je zaradi padca drevesa prišlo do izpada električne energije na območju dveh transformatorskih postaj v občini Zreče. Ob 17.46 se pa je na območju Golnika v občini Kranj, zaradi močnega vetra na elektro vodnike podrlo drevo, zato je bila motena oskrba z električno energijo.

O težavah zaradi močnega vetra in meteorne vode so poročali tudi iz Velike Pirešice v občini Žalec, kjer je zamakala voda s strehe na tamkajšnjem bencinskem servisu. Ob 18.06 pa je v Vinski Gori v občini Velenje, močan veter razkril del strehe na gasilskem domu, zadružem domu in stanovanjski hiši.

Najhuje ponoči

Na območju Krškega in Sevnice je zaradi močnega vetra že včeraj zvečer in ponoči prišlo do izpadov električne energije; brez elektrike so bila gospodinjstva na območju transformatorskih postaj Veliki Trn, Nova Gora in Smečice. Zvečer oziroma ponoči so napako odpravili.

Ponekod je veter lomil veje; v Kranju so tako morali s ceste odstraniti smreko, pri naselju Velike Lipljene v Občini Grosuplje je zaradi udara strele zagorel drog električne napeljave, v Kobaridu je zaradi neurja padlo drevo na cesto, so v poročilu zapisali na upravi za zaščito in reševanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.