Slovenija
99 ogledov

Zaradi nje v izvršbo?

Stavba v središču Hrvatinov, ki jo bodo znova prodajali predvidoma 18. januarja, Žurnal24 main
Hrvatini. Krajevna skupnost pred izvršbo. Spor zaradi nepremičnine.

Interesi. ''Kdo vam je ta članek naročil? Gotovo ste podaljšana roka Ankarana!'' nas je najprej želel odpraviti Nevij Kavrečič, predsednik Krajevne skupnosti (KS) Hrvatini. Pa smo ga želeli vprašati le glede izvršbe, ki grozi KS in glede njegovega poslovnega sodelovanja s koprsko občino. Kavrečič je namreč sodni cenilec oziroma strokovnjak za gradbeništvo, za določene projekte ga občina tudi angažira. Koliko zasluži s svojimi storitvami za občino, ne želi razkriti. Njegova poslovna povezanost z njo pa po njegovih besedah nima vpliva na vodenje in odločitve, ki jih sprejema v Hrvatinih.

      270
tisoč evrov je ponujala Veda Invest za objekt.

Pred izvršbo
Pred dnevi je sicer prejel neprijeten opomin, v katerem ga družba Veda Invest poziva k plačilu nekaj več kot 34 tisoč evrov skupaj z zamudnimi obrestmi od januarja 2007. Tako je namreč zaradi spora glede objekta v središču Hrvatinov odločilo koprsko okrožno sodišče. Tega denarja KS zdaj nima, zato prosi za odlog plačila.

Ni spoštoval sklepa
Z Vedo Invest se je spor začel, ko se je Kavrečič odločil, da doma KS tej nepremičninski družbi ne bo prodal. Veda Invest je bila sicer na javni dražbi izbrana kot kupec tega objekta še pred Kavrečičevim prihodom na vrh KS. Predsednik KS Hrvatini trdi, da so se razšli, ker se z nepremičninarji niso mogli uskladiti glede zavarovanja plačila. ''To je laž. Po mojem mnenju se v ozadju skrivajo kakšni drugi, osebni interesi,'' pa je zatrdil Vejsil Hot iz Vede Invest.

Koprsko okrožno sodišče je odločilo, da mora KS Vedi Invest poravanati stroške, ki jih je imela z neuresničenim projektom. Stavba, ki medtem že leta propada, bo sicer predvidoma 18. januarja znova romala na javno dražbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.