Slovenija
18 ogledov

Zaradi nutelle ji je na vrat nakopala policiste

nutella EPA
Z ljubljanske policijske postaje so sporočili, da ne preiskujejo najstnice, ki se je na Twitterju z znancem zapletla v pogovor o drogah.

"Uvodoma želimo pojasniti, da glede konkretnega tvitanja policija nikogar ne preiskuje v zvezi sumov kaznivega dejanja s področja proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, niti ni policija nikogar preiskovala,“ so za nas pojasnili s policije. Kot pravijo, se je na njih obrnila zaskrbljena zakonita skrbnica mladenke, ki ji je policija razložila, da v konkretnem primeru ni znakov kaznivega dejanja ali prekrška. Na njeno prošnjo pa je policist mladostnikom preventivno predstavil posledice uživanja prepovedanih drog, kot jo sicer opravljajo v izobraževalnih ustanovah in društvih.

Nutello primerjala z drogo

Dnevnik je prejel informacijo, da naj bi poleti mladoletnico iz Ljubljane obiskala policija, ker se je na Twitterju pogovarjala o drogah. "Brez nutelle ne morem živeti," je zapisala, na kar ji je prijatelj odgovoril: "Kaj pa brez drog?" "Zanje pa nimam denarja," mu je nato odvrnilo dekle. Možje v modrem naj bi jo nato obiskali na domu in vprašali, ali je vpletena v preprodajo drog, je pisal Dnevnik.

Policijski obisk na Twitterju sprožil val zapisov

Na Twitterju se je po objavi Dnevnikove zgodbe sprožil cel val komentarjev. Med drugim se je odzvala tudi poslanka Tamara Vonta: "Oblikoval se je specialni odred slovenske policije, imenovan Nutelis." Roni Kordiš pa je zapisal: "Iščem zanesljivega dilerja nutelle! ponudbe s ceno na #nutella." "Jaz sem pomirjen, da je policija udarila tudi po nutelli. A VESTE KOK OTROK JE NA TO DROGO NAVLEČENIH?!" pravi Domen Savič, Kompas Shop pa je z vsemi delil zapis: "Priznamo krivdo. Prodajamo že dlje časa. Na 24 lokacijah, po vsej Sloveniji. Sedaj tudi preko spleta!"

Policija do obvestil tudi preko spleta

Slovenska policija je že obravnavala posamične primere kaznivih dejanj, pri katerih je bila njihova izvršitev povezana z različnimi socialnimi omrežji, saj splet in socialna omrežja postajajo vse bolj povezana z izvrševanjem različnih kaznivih dejanj (javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti (sovražni govor), kazniva dejanja na škodo mladoletnih oseb, izsiljevanja, grožnje, goljufije in druga.), so za nas še pojasnili na PU Ljubljana in dodali, da je bilo predvsem na škodo mladoletnikov in v povezavi s spletom v zadnjem obdobju več prijav v primerjavi s preteklimi leti.

"Policija v primeru obravnave kaznivih dejanj, ki so povezana s socialnimi omrežji, sodeluje z njihovimi administratorji, ki imajo sicer opredeljena pravila za sodelovanje z organi odkrivanja in pregona.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.