Slovenija
8049 ogledov

Zaradi občinske ceste župan napovedal odstop

lokalne volitve 2018 Anže Petkovšek Volitve županov in članov občinskih oziroma mestnih svetov.
V Šentjerneju se obetajo nadomestne županske volitve, saj je župan Radko Luzar napovedal odstop.

Šentjernejski župan Radko Luzar, ki omenjeno občino vodi v drugem mandatu, za to mesto pa se je potegoval s podpisi volivcev, je na sredini popoldanski svetniški seji ponudil odstop. Luzar je že podal pisno odstopno izjavo. Svoj odstop je napovedal za 19. december, do takrat pa želi opraviti še občinske zadeve, ki bi z njegovim odhodom zastale.

Luzar je za glavni razlog navedel zaplete ob prenovi občinske ceste v Dolenji Stari vasi, kjer sicer živi, ki je pri občanih naletela na mešane odzive. Med temi so organizirali dve civilni pobudi, nezadovoljstvo zaradi novega obvoza pa je po njegovih besedah vodilo celo do vandalizma, odstranjevanja cestnih ovir, groženj in podobno.

Dodal je, da vse to obsoja, in da mora, če hoče zadeve umiriti, odstopiti. V pojasnilu svetnikom je pristavil, da je prišel na občino, da bi nekaj naredil in ne da bi tratil čas.

Niso se mogli zediniti niti glede dnevnega reda

Luzar, ki dolenjsko Občino Šentjernej vodi nepoklicno, sicer pa je podjetnik in lastnik šentjernejskega podjetja L-Tek Elektronika, je sicer za sredo popoldne sklical redno sejo šentjernejskih svetnikov, katere pa potem, ko se ti niso mogli zediniti že glede dnevnega reda, niso nadaljevali.

Ob tem je ocenil, da v občinskem svetu očitno nima podpore in da nekateri želijo, da odide. Ker ima nasprotnike v občinskem svetu, celo med tistimi, ki so ga prepričevali za vnovično župansko kandidaturo, "nima smisla vztrajati", je poudaril.

Luzar je še napovedal, da želi do svojega dokončnega odstopa, 19. decembra, končati prenos koncesije za opravljanje javne gospodarske službe zbiranja, odvajanja in čiščenja voda v občini na občinsko podjetje, v prehodnem obdobju pa bi rad dosegel tudi rebalans proračuna, ki je bil sicer na dnevnem redu sredine neuspele seje.

Ker ga lokalna politika prav gotovo več ne mika, se bo vrnil v gospodarstvo, je še dejal.

Kot je šentjernejski podžupan Janez Selak potrdil, se v Šentjerneju tako obetajo nadomestne županske volitve.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.