Slovenija
17976 ogledov

Novo opozorilo Arsa, težave so se ponekod že začele

Dež Profimedia
Na Agenciji RS za okolje izdali opozorilo, v noči na torek se obetajo še obilnejše padavine.

Zaradi deževne nedelje so iz Uprave RS za zaščito in reševanje že prišla prva poročila o poplavah meteorne vode na tolminskem. Po napovedi Agencije RS za okolje (Arso) bo že ponoči dež oslabel in postopno ponehal: "Ponekod bo pihal južni do jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo v alpskih dolinah okoli 0, drugod od 4 do 8, ob morju okoli 10 stopinj Celzija."

V ponedeljek se bo po napovedi meteorologov zjutraj in dopoldne ponekod delno razjasnilo, popoldne pa se bo od zahoda spet pooblačilo in v zahodnih krajih bo začelo deževati. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju se bo zvečer krepil jugo. 

Na Arsu pa so izdali tudi opozorilo, saj se je v visokogorju Julijskih Alp povečala nevarnost snežnih plazov.

"V torek bo pretežno oblačno z občasnim dežjem. V sredo bo spremenljivo oblačno in povečini suho vreme. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Tudi v četrtek bo suho vreme," še napovedujejo. 

Na Neurje.si so danes objavili posnetek obilnega sneženja s Pokljuke in napovedali nove obilnejše padavine v noči na torek.

Sneženje na Pokljuki

Trenutno na severozahodu države sneži do okrog 1100 m, a se bo meja sneženja zaradi dotoka nekoliko toplejšega zraka tudi tam postopno dvignila za nekaj 100 m. Padavine se bodo danes tekom dneva na zahodu krepile in širile tudi nad osrednjo Slovenijo. Ob prehodu vremenske fronte zvečer in v noči na ponedeljek bo prehodno deževalo v večjem delu države, proti jutru pa bodo padavine oslabele in prehodno večinoma ponehale. Nove, obilnejše padavine bodo dosegle zahodno Slovenijo v noči na torek. Videoposnetek sneženja na Pokljuki nam je poslal Blaž Dežmen - hvala za poročanje! :)

Objavil/a Neurje.si dne Nedelja, 01. marec 2020

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.