Slovenija
43 ogledov

Zaradi podora zamuda

Soseske zaradi sanacije gradbene jame še niso začeli graditi. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Slovenijavino. Nova soseska bo zgrajena v začetku prihodnjega leta.

Cesta je bila sanirana, glede varovanja gradbene jame pa še pripravljamo rešitve,” je povedal Gregor Prah iz Energoplana. Potem ko je septembra stena gradbene jame na območju nekdanjega Slovenijavina popustila in je vanjo zgrmela Gubčeva ulica, so k pripravi nadaljnjih načrtov v Energoplanu povabili fakulteto za gradbeništvo in geodezijo. “Pristojna komisija še izbira najboljšo rešitev za nadaljevanje gradnje, odločitev pa bomo sprejeli v drugi polovici januarja,” je dodal Prah.

Priznal je, da se je gradnja soseske s 195 stanovanji zamaknila in da objekta dejansko še niso začeli graditi. Zato soseska ne bo končana konec tega, ampak v začetku prihodnjega leta. Do pomladi bodo začeli stanovanja tudi prodajati.

Podor si je ogledal tudi gradbeni inšpektor, vendar nepravilnosti ni odkril. Ugotovil je, da se je podor zgodil predvsem zaradi zamakanja, saj se je voda nabrala na območju komunalnih vodov, za steno gradbene jame.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.