Slovenija
31 ogledov

Zaradi policijske stavke 3,5 milijonov manj v proračunu

shod policistov Saša Despot
Ker se državi ne mudi in bi s pogajanji nadaljevala šele po novem letu, policisti tudi čez novoletne praznike ne bodo pisali plačilnih nalogov. Izpad iz proračuna do sedaj 3,5 milijonov evrov.

"Čeprav se proračun države v času stavke ne polni, saj policisti praktično ne izrekamo glob, se Vladi R Slovenije očitno ne mudi. Pogajanja se bodo nadaljevala šele po novoletnih praznikih. Tako kot se ne mudi vlade, se ne mudi niti stavkajočim. Nič nam ni hudega, če ne opravljamo policijskih nalog na podlagi lastne dejavnosti in preventivnih nalog," sporoča policijski stavkovni odbor po dopoldanskem sestanku, na katerem so odločali o nadaljnih stavkovnih aktivnosti stavke, ki se je sicer  začela že18. novembra.

Ker policisti od takrat opravljajo samo z zakonom opredeljene naloge v okviru stavke, je proračun zaradi tega že ob 3,5 milijona evrov, še sporočajo policisti, predsednik Sindikata policistov Slovenije (SPS) Zoran Petrovič in ob tem pojasnjuje, da gre le za njihove ocene, saj natančnih izračunov še ni.

Predsednik Policijskega sindikata Slovenije (PSS) Radivoj Uroševič je po današnji seji stavkovnega odbora policijskih sindikatov povedal, da policisti stavke ne nameravajo zaostrovati do začetka prihodnjega tedna, ko od vladne strani pričakujejo obljubljene simulacije in izračune glede odprave plačnih anomalij, na podlagi katerih bodo tudi odločali o nadaljnih zaostritvah stavkovnih aktivnosti. 

Najprej zahtevajo dogovor o plačah, zaostritev stavke pa bi lahko vključevala ponovno izvedbo že izvedenih stavkovnih aktivnosti in izvedbo novih ukrepov, je ob tem dodal predsednik sindikata policistov Petrovič.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • mph 15:10 29.december 2015.

    In se bo spet pokazala korist za državo, ker revež gre takoj porabi vsak cent v trgovino, bogataš pa si samo polni račun na banki.

  • patrijarh 14:08 29.december 2015.

    In kaj bi ti delal na njihovem mestu.

  • speris 11:29 29.december 2015.

    "Čeprav se proračun države v času stavke ne polni, saj policisti praktično ne izrekamo glob, se Vladi R Slovenije očitno ne mudi." Torej tukaj priznavate, da ste samo inkasanti, ki polnite drzavno blagajno.. Drugi komentar ni potreben..