Slovenija
156 ogledov

Zaradi poštenja ob službo

redarji Anže Petkovšek
Odpuščanja. Redarstvo menda meče na cesto tiste, ki opozarjajo na napake.

Hitra pošta. V ljubljanskem mestnem redarstvu naj bi v kratkem odpustili več zaposlenih. Prve odpovedi, nekateri pa opozorila pred odpovedjo, naj bi posamezni redarji prejeli že prejšnji teden.

Neuradno naj bi jim jih na domove poslali kar s hitro pošto pozno popoldne oziroma zvečer. V naslednjih dneh naj bi sledilo še več odpovedi, čeprav vodstvo redarstva tega zaposlenim ni odkrito napovedalo.

"Slišati je samo njihove pogovore na hodnikih in pisarnah o tem, kdo vse od zaposlenih je še na vrsti," razlagajo viri blizu 
redarstvu.

"Vsi arogantni"

Redarji naj bi izredne odpovedi prejeli, ker naj svojega dela ne bi opravljali dovolj vestno, zavzeto in strokovno.

Pri nadzoru prometa in pisanju kazni za napačno parkiranje pa naj bi se do občanov vedli arogantno in konfliktno. Vse to odpuščenim v odpovedih menda očitajo šefi v redarstvu, ki ga vodi Andrej Orač.

Opozarjali na mobing

Službo naj bi izgubili predvsem tisti, ki policijo, Komisijo za preprečevanje korupcije, tožilce in pristojne inšpektorje opozarjajo na napake pri delu redarstva in nadrejenih, in sicer na domnevno duševno izživljanje šefov nad podrejenimi redarji in domnevno brisanje določenih že izrečenih kazni iz uradnih evidenc.

Bili pošteni, dobili odpoved

Za službo trepetajo tudi redarji, ki kazni za napačno parkiranje izrekajo na območjih prestolnice, kjer naj bi med redarstvom in občani veljali dogovori o nekaznovanju in neodvažanju napačno parkiranih vozil.

Z ljubljanske mestne občine, kamor spada redarstvo, bodo pojasnila o tem posredovali predvidoma šele v ponedeljek. Tako še ni znano, ali je med odpuščenimi tudi mestni redar, ki naj bi ga policisti sumili, da je ogrožal enega od sodelavcev.

Pred dobrim mesecem naj bi ga nekdo poskušal ubiti; odvil je vijake na pnevmatikah njegovega vozila.

Komentarjev 13
  • Branko Ošep 18:54 15.april 2012.

    To je produkt nekega idiotizma. Nič ni res, samo natolcevanje in insinuacije. Nekdo fino izkrivlja sliko celotnega redarstva. Anonimke v časopis da vse izgleda senzacionalno. Resnice pa toliko, kolikor imam jaz za nohtom črnega.

  • Sam Pejmo 12:25 25.marec 2012.

    kako se pa vozniki v postopku onašajo do redarjev?

  • barabca 17:48 24.marec 2012.

    Mestni redarji niso več tisto kar so bili...če jih odpuščajo, naj poiščejo še tistega bedaka, ki mi je pred 3i tedni izgubil avto v Ljubljani...avta ni bilo na parkirišču in sem klicala na pajka, so rekli, da ga tam ni ...prikaži več in da ga tudi ne bodo več dobili, naj pokličem policijo, ker je avto ukraden. Ko smo naredili iskalno akcijo, se je avto kot po čudežu našel s strani mestnih redarjev, ki so ga pripeljali na pajka. Pred 4imi urami pa avta ni bilo tam. In ne vem kako potrebujejo iz centra ljubljane pa do pajka 4 ure?? Poleg tega sem morala plačati celotno ceno vsega, na položnici ni pisalo zneska, ampak samo, da dobim sliko in ostalo po pošti...in ko sem peljem vsak dan mimo tistega parkirišča je tam parkiran avto...ker pa ima ljubljansko registracijo, ga ne odpeljejo.....za tak idiotizem bi morali odpuščati!!!