Slovenija
15 ogledov

Zaradi postopkov je varnost še vedno nižja

Rop pošte na Poljanskem nasipu v Ljubljani Saša Despot
Letos so nepridipravi že najmanj 10-krat vlomili v poštne poslovalnice. Pošta načrtuje in napoveduje dodatne varnostne ukrepe - a imajo pri tem nekaj ovir.

Včeraj smo v članku z naslovom Oropala pošto na Poljanskem nasipu pisali, da smo letos zabeležili že vsaj devet ropov poštnih poslovalnic. S Pošte Slovenije so nam danes odgovorili na vprašanja, med drugim pa so zapisali, da imajo do 31. avgusta v statistiki 10 ropov pošt.

"Bolj kot denar nas omejujejo postopki"

Kot je znano, so po tragičnem dogodku v Kresnicah uvedli nekatere dodatne varnostne ukrepe, "nekatere pa še bomo. V tem trenutku nas bolj kot finančna sredstva pri uvajanju dodatnih ukrepov omejujejo dolgotrajni in zapleteni postopki javnega naročanja."

Na vprašanje, kakšno škodo sta povzročila neznanca v včerajšnjem ropu poslovalnice na Poljanskem nasipu v Ljubljani, so nam odgovorili le, da podrobnejših informacij v zvezi z omenjenim ropom zaradi interesa preiskave ne morejo posredovati.

Ste videli roparja?

Kot smo poročali, se je v središču prestolnice zgodil nov rop pošte. Sredi belega dneva sta neznanca oropala poslovalnico na Poljanskem nasipu. "Po do zdaj znanih podatkih sta v poslovalnico vstopila moška – en je imel nož, drugi pa pištolo oziroma pištoli podoben predmet. Od uslužbencev sta zahtevala denar. Policija trenutno izvaja ukrepe za izsleditev in ogled kraja dejanja," nam je sporočil tiskovni predstavnik ljubljanske policije Vinko Stojnšek. En moški je visok okoli 180 centimetrov, ima temne kratke lase, podolgovat obraz, oblečen je bil v temno majico ter bež hlače do kolen. Drugi je star okoli 25 let, na glavi pa je imel kapo bež barve s šiltom in oblečene modre hlače do kolen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.