Slovenija
33 ogledov

Zaradi požara zamude pri dostavi pošiljk

Požar Pošta Slovenije Juš Jordan Kondić
Za požar v logističnem centru Pošte Slovenije kriva napaka pri montaži izpuha agregata.

Za požar v logističnem centru Pošte Slovenije v Ljubljani je, kot vse kaže, kriva napaka pri montaži izpuha agregata, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Po prvih zbranih podatkih tako policija ugotavlja, da požar ni bil posledica naklepnega kaznivega dejanja.

Požar logistični center | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Kot so pojasnili na današnji novinarski konferenci Pošte Slovenije v Mariboru, pošiljke, ki so bile v času požara v centru, niso bile poškodovane, prihaja pa do zamud v njihovi dostavi.

V požaru ni bil nihče poškodovan, sta pa bili dve osebi prepeljani v klinični center, ena zaradi težav s krvnim tlakom, druga pa zaradi vdihovanja dima.

Po podatkih Pošte Slovenije sta obe osebi danes že v službi, od tega je ena zaposlena na Pošti, druga pa v varnostni službi. V času požara je bilo sicer v centru okoli triso delavcev, ki so jih zaradi požara napotili domov.

Požar logistični center | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Poškodovana je kritina, izolacija, zamenjati bo treba ostrešje, je zjutra za radio Slovenija dejal vodja intervencije. Požar so pogasili okoli polnoči, do dopoldneva so bile na prizorišču gasilske straže, saj je ogenj ponekod še tlel.

Podaljšali delovni čas, a bo do zamud vseeno prihajalo

Danes dopoldne je v centru delalo okoli 350 ljudi. Kot je zagotovila direktorica področja tehnologije in globalne logistike na Pošti Slovenije Darja Ljubec, delo danes poteka nemoteno, a v povečanem obsegu, prav tako nemoteno deluje podatkovni center, ki tudi ni bil ogrožen.

Je pa danes  motena dostava pošiljk in to predvsem na območju osrednje Slovenije, Pošiljke bodo najpozneje jutri dostavljene naslovnikom, zagotavljajo na Pošti Slovenije in se zaradi tega vsem strankam opravičujejo.

Požar logistični center | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Kolikšna je materialna škoda, je trenutno težko oceniti: "Zahvaljujemo se vsem gasilcem iz Gasilske brigade Ljubljana in prostovoljnih društev ter ostalim intervencijskim službam, ki so sodelovale pri zavarovanju lokacije, poskrbele za evakuacijo zaposlenih in gašenje požara ter s tem preprečile dodatno škodo," so zapisali v sporočilu za javnost. 

Ob tem so poudarili, da je podatkovni center, ki je lociran v logističnem centru, ostal nepoškodovan, zato naj bi deloval nemoteno.

Požar Pošta Slovenije | Avtor: Gasilci omejili požar v pošti na Viču Gasilci omejili požar v pošti na Viču

 Sicer se je s požarim, ki je izbruhnil včeraj okoli 18.30, spopadlo okoli 100 gasilcev, na kraju je bilo kar 25 vozil. Dim je bil viden na območju celotnega Viča.

  

Komentarjev 1
  • nergač 09:38 21.julij 2016.

    Tisto plastiko in kič , ki jo vsiljujete ljudem med poštnimi okenci, medtem ko čakajo v dolgih vrstah, bi lahko vrgli na ogenj, če je bila že priložnost....