Slovenija
36 ogledov

Zaradi požara zaprt deset mesecev

Vulkanija Vulkanija.si
Park Vulkanija po lanskem požaru kmalu spet odpira vrata.

V občini Grad na Goričkem bo prihodnji konec tedna po desetih mesecih znova zaživel geološki doživljajski park Vulkanija. Uspešna turistična pridobitev, s katero upravlja tamkajšnji javni zavod za upravljanje kulturne dediščine, je decembra lani skoraj povsem zgorela v požaru, zoper odgovorne pa tožilstvo vodi dodatno preiskavo, piše današnje Delo.

 

Vstopnice po polovični ceni

Vulkanijo bodo odprli naslednji petek, ko bodo ves konec tedna vstopnice na voljo po polovični ceni, ter s tem skušali ujeti vsaj jesenski del sezone. Kot še dodaja časnik, je bilo po besedah županje Cvetke Ficko v požaru, ki je nastal med gradnjo tretje faze, za okoli 830.000 evrov škode, ki jo je v celoti plačala Zavarovalnica Triglav.

V zvezi z dogodkom je policija po preiskavi zadevo predala tožilstvu, ki je zoper odgovorne v gradbeni družbi Pintarič iz Spodnje Ščavnice, ki je gradila tretjo fazo Vulkanije, murskosoboškemu okrajnemu sodišču naložilo dodatno preiskavo. Tožilstvo jim očita povzročitev nevarnosti pri gradbeni dejavnosti, za kar je zagrožena denarna kazen ali zapor do enega leta, če je bilo dejanje storjeno iz malomarnosti, oziroma zapor do treh let, če je bilo dejanje storjeno zavestno.

Vzrok požara še ni znan

Sicer po pisanju Dela vzrok požara po slabem letu še vedno ni znan, po neuradnih informacijah naj bi zagorelo med povezovanjem starega objekta z novim, ko so na strehi varili lepenko.

Naložba v širitev parka, ki se je zaradi požara precej zavlekla, je bila vredna štiri milijone evrov, sicer pa je park lani, ko je bil prvič odprt vso sezono, obiskalo okoli 17.000 ljudi, zato na občini ocenjujejo, da so imeli letos zaradi sanacije najmanj 110.000 evrov izpada dohodka od prodaje vstopnic, še dodaja Delo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.