Slovenija
2140 ogledov

Zaradi prenove do ponedeljka zaprt del Drenikove ulice v Ljubljani

Gradbišče na križišču Verovškove in Drenikove ulice v Ljubljani.
1/3
Anže Petkovšek Gradbišče na križišču Verovškove in Drenikove ulice v Ljubljani.
Zaradi del bodo danes ob 9. uri za ves promet zaprli odsek Drenikove ulice med Celovško cesto in Verovškovo ulico v Ljubljani.

Zapora bo trajala do ponedeljka, v tem času pa bo obvoz urejen po Dunajski, Tivolski in Celovški cesti, so sporočili iz ljubljanske občine. Po spremenjeni trasi bodo vozili tudi mestni avtobusi na liniji 22.

Mestni avtobusi na liniji 22 bodo v času zapore vozili po trasi Celovška cesta - Litostrojska cesta - Goriška ulica - Drenikova ulica.

V sklopu preureditve dela Drenikove ulice bodo več prostora dobili pešci in kolesarji, preurejeno bo tudi križišče s Celovško cesto. Dela naj bi bila zaključena do 10. decembra, izvedla jih bo družba Prenova-gradbenik, vrednost vseh del pa je skoraj 2,7 milijona evrov brez DDV.

Poleg prenove ulice, ki predstavlja del diagonalne prometne povezave med Bežigradom in Šiško, ter ureditve površin za kolesarje in pešce bo Energetika Ljubljana izvedla tudi prenovo plinovodnega in vročevodnega omrežja med Maurerjevo ulico in Celovško cesto.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.