Slovenija
26 ogledov

Zaradi prodajanja parcele brezdomci brez doma

Parcela Suzana Kos
Mercator. Prodaja zemljišče v piranski industr ijski coni, namenjeno poslovni gradnji; tam nastanjeni brezdomci so morali zato oditi.

"Zemljišče trenutno prodajamo. Dela, ki potekajo na njem, so povezana s čiščenjem nepremičnine in zavarovanjem z ograjo. Izvajanje drugih gradbenih del na tem prostoru v tem trenutku ni načrtovano," pravijo v Mercatorju. Na njegovi doslej zapuščeni in zaraščeni parceli v piranski industrijski coni je več let živela skupina brezdomcev, ki so zdaj morali oditi. Pri najboljšem sosedu poudarjajo, da je bila selitev usklajena v medsebojnem dogovoru z ljudmi, ki so živeli na tem zemljišču, sicer namenjenem poslovni gradnji. Na piranski občini in upravni enoti o morebitnih načrtovanih gradnjah novega lastnika ne vedo ničesar.

Tri so nastanili v Kažunu

V obrtni coni je skupina brezdomcev gojila celo koze, med drugim pa so nekaj denarja služili z nabiranjem in prodajo divjih špargljev. Zdaj morajo svoje domovanje zapustiti; kam bodo odšli, ni jasno. "Tri smo že nastanili v našem centru, za preostale pa še ne vemo, kam se bodo zatekli, morda niti ne bodo potrebovali naše pomoči. Nimamo informacije, koliko ljudi je tam v skupnosti pravzaprav živelo, vemo samo to, da so bili tam v dogovoru z lastnikom zemljišča in da mu za to niso plačevali ničesar," pravi Ingrid Ličen, vodja projekta Kažun, programa celovite oskrbe brezdomcev.

Komentarjev 4
  • Ferluci 11:24 01.julij 2013.

    Dopolnilo: Slovenijo je uničila rdeča barva komunizma.

  • Senior 11:32 30.junij 2013.

    Slovenija postaja država beračev in janševih tajkunov!

  • ennanova 10:25 30.junij 2013.

    Zahteve so jasne: politična in ekonomska pravičnostEkonomski sistem, ki je utemeljen na medsebojni tekmovalnosti (konkurenčnosti), je vzrok za daleč več smrti kot vsi vojaški konflikti skupaj.http://za-misli.si/kolumne/rok-kralj/1061-zahteve-so-jasne-politicna-in-ekonomska-pravicnost