Slovenija
6371 ogledov

Video: Zastoji na AC, v nesreči udeležen tovornjak

1/4
Bernard Grecs
Trčila osebno vozilo in tovorno vozilo, ki se je prevrnilo.

Na koprski policijski upravi so pojasnili podrobnosti popoldanske prometne nesreče, zaradi katere so še vedno zastoji na primorski avtocesti.

Nesreča se je zgodila okoli 16.ure pri Lomu v smeri Kopra, udeležena pa sta bila voznika osebnega in tovornega vozila s priklopnikom." Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v tovorno vozilo.  Tovorno vozilo je nato trčilo v sredinsko kovinsko ograjo in se prevrnilo. Pri  tem se je voznik osebnega vozila lažje telesno poškodoval," so zapisali na PU Koper in dodali, da so policisti vozniku belega osebnega avtomobila izdali plačilni nalog. 

S Prometno-informacijskega centra sporočajo, da še vedno odstranjuejo posledice nesreče, zato promet med Logatcem in počivališčem Lom v obe smeri poteka samo po desnem pasu. Nastali so daljši zastoji, potovalni čas se proti Kopru podaljša za približno eno uro, proti Ljubljani pa za dobre pol ure.

Spodaj si lahko ogledate posnetek, ki je nastal hitro po nesreči in nam ga je poslal bralec.
 

Poročilo gasilcev

Uprava za zaščito in reševanje sicer poroča, da sta ob 16.15 na avtocesti Logatec–Unec, občina Logatec, pred počivališčem Lom trčila osebno vozilo in tovorno vozilo, ki se je prevrnilo, pretrgalo odbojno ograjo in se zaustavilo na drugem vozišču v smeri Ljubljane. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec in PGD Cerknica. V prometni nesreči se je poškodovala ena oseba, ki so jo reševalci NMP Logatec prepeljali v bolnišnico.

 | Avtor: PIC PIC
Kot je razvidno s posnetka AC kamer, so nastali daljši zastoji. 3 kilometre proti Kopru in 5 kilometrov proti Ljubljani. Za osebna vozila je obvoz možen po regionalni cesti Brezovica - Unec v obe smeri, kjer pa se promet tudi že gosti.

Vozniki v zastojih morajo pustiti pot za intervencijska vozila, opozarjajo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 09:29 06.junij 2020.

    Kaj dela Koperska policija 80km proč , ko ima Ljubljanska do mesta nesreče 25km , pa še na pravi strani AC ??