Slovenija
24 ogledov

Zaradi Rdečega križa odpuščajo

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Oljka. Poziva vodilne k ukrepanju, da ogoljufani podizvajalci dobijo zasluženo plačilo.

“Nespoštovanje dogovorov pri gradnji hotela Arija v zdravilišču Debeli rtič je pripeljalo v resne likvidnostne težave podjetja, ki so sodelovala pri gradnji.
Denar, ki bi ga morali dobiti izvajalci, je romal finančnim družbam mimo zakona o javnem naročanju in uredbe, ki izrecno govori o neposrednih plačilih podizvajalcem. O kakšnem zaupanju Rdečemu križu Slovenije (RKS) lahko govorimo, ko ostane brez plačila več kot 20 podizvajalskih podjetij?”
se je Valter Krmac iz stranke Oljka odzval na izjave sekretarja RKS Janeza Pezlja, da Slovenci zaupamo RKS. To je podkrepil s primerom podjetja, ki mora svoje zaposlene odpuščati, ker mu RKS ni plačal pošteno zasluženega denarja.

Rdeči križ kot Vegrad
Poročali smo, da so nekateri Vegradovi podizvajalci pri projektu Arija proti RKS vložili tožbe, ker je namesto njim denar nakazal Vegradu oziroma faktorskima družbama, ki sta od Vegrada odkupili terjatve. Krmac se sprašuje, ali bo tudi RKS tako kot Vegrad z neodgovornim ravnanjem postal sramota za Slovence

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.