Slovenija
23 ogledov

Zaradi salmonele zaprli kuhinjo šole

gostilna Anže Petkovšek
Zaradi suma na salmonelo je na osnovni šoli Brinje v Grosupljem potekal inšpekcijski nadzor. Rezultati preiskav bodo znani čez nekaj dni, do takrat bo šolska kuhinja zaprta, so sporočili na šoli.

Pri enem od učencev so zdravniki potrdili okužbo s salmonelo, številni pa naj bi imeli prebavne težave že od začetka pouka, poročajo mediji.

Inšpektorji uprave za varno hrano in strokovnjaki z Nacionalnega inštituta za javno zdravje zdaj s preiskavami ugotavljajo, ali sta se učenca okužila v šoli.

Bolezenske simptome kaže vsaj deset otrok

Na inštitutu sumijo, da je bilo okuženih še več otrok, saj so potrdili, da je imelo na Osnovni šoli Brinje podobne bolezenske simptome vsak teden od začetka pouka okoli deset otrok.

Zato sumijo, da gre za kliconosca. To pomeni, da naj bi bil s salmonelo okužen eden od zaposlenih, ki je nehote okužil tudi hrano, ki jo je pripravljal otrokom.

Na šoli so še pojasnili, da bodo učenci v prihodnjih dneh v šoli deležni le šolske malice, starše pa so prosili, naj za ostale obroke poskrbijo sami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.