Slovenija
69 ogledov

Zaradi Šentvida ovadenih osem oseb

Predor Šentvid je po odprtju povzročil nemalo težav. Žurnal24 main
Specializirano državno tožilstvo je v zadevi predor Šentvid zaradi kaznivih dejanj zlorabe položaja ali pravic vložilo obtožnico zoper osem oseb. Med temi naj bi bili aktualni obrambni minister Aleš Hojs ter gradbena tajkuna Ivan Zidar in Dušan Črnigoj.

Po pisanju Dnevnika in Večera sta med obtoženimi tudi nekdanja predsednika uprave Družbe za avtoceste v RS (Dars) Tomislav Nemec in Rajko Siročič ter nekdanji člani uprave Abdon Peklaj, Žan Jan Oplotnik in Boštjan Rigler. Aleš Hojs je bil med letoma 2006 in 2009 v upravi Darsa zadolžen za vzdrževanje avtocest.

Obtožnica Ivanu Zidarju in Dušanu Črnigoju po Dnevnikovih navedbah očita pomoč pri omenjenih dejanjih.

Z obtožnico še niso seznanjeni

Hojs, Nemec in Siročič so Večeru zatrdili, da z obtožnico še niso seznanjeni, da je niso prejeli in zato ne morejo komentirati njene vsebine. Medtem sta Oplotnik in Peklaj potrdila, da sta obtožnici že dvignila.

Tožilstvo naj bi delovalo na podlagi poročila računskega sodišča iz leta 2010. To je ugotovilo nepravilnosti pri načinu obračunavanja dodatnih del za predor Šentvid, zaradi česar se je naložba znatno podražila. Večino obdolženih so kriminalisti zaslišali že v tistem obdobju, še piše spletni Večer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.