Slovenija
35 ogledov

Zaradi šestih dovolilnic ob parkirišče

Parkirišče Maja Kalan
Paradoks. Nasproti kranjske občine parkirišča niso več javna, ker se občina ni dogovorila z lastniki.

"Parkirišča pred Delavskim domom oziroma Kinom Storžič so začasno umaknjena z območja modre cone in do nadaljnjega niso del javnega sistema parkirišč," so nam sporočili z Mestne občine Kranj (MOK). Po novem je parkirišče, ki stoji prav nasproti vhoda v občinsko stavbo, namreč zasebno.

Razočarani nad občino

Na občini pojasnjujejo, da se je po poteku pogodbe lastnik odločil, da bo vzpostavil svoj sistem parkiranja na tem območju. "Glede nadaljnjega statusa parkirišča še potekajo razgovori in usklajevanja," so dodali na občini.

To je potrdil tudi Ferid Šupuk, solastnik in upravnik Delavskega doma ter omenjenega parkirišča, katerega je do zdaj pogodbeno upravljala občina. "Vse, kar smo želeli, je bilo 30 namesto 24 parkirnih dovolilnic za lastnike. Dolgo smo se dogovarjali, nato pa dobili osnutek pogodbe, po kateri bi imeli le 15 dovolilnic, torej še manj kot prej," pojasnjuje Šupuk. Lastniki so se, razočarani nad "podcenjujočim odnosom občine", odločili, da bodo parkirišče upravljali sami, zanj pa pobirali parkirnino, ki znaša en evro na uro. Koliko dovolilnic bodo imeli, zdaj lahko določajo
sami.

Zapornice ne bo

Ureditev parkiranja je podobna prejšnji, le da imetniki parkirne kartice MOK ne morejo več eno uro parkirati brezplačno, parkirnina pa se steka v žep zasebnika, to je podjetja Eveksa, ki ga vodi Šupukov sin. Na vprašanje, ali nameravajo lastniki namestiti zapornico, Šupuk odgovarja, da prav gotovo ne. Parkirnino sicer pobirajo ob delavnikih od 7. do 18. ure, ob sobotah in nedeljah pa je parkiranje brezplačno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.