Slovenija
541 ogledov

Zaradi slabega vremena in nesreč več zastojev

Kolona na avtocesti zurnal24.si
Vozite s prilagojeno hitrostjo, povečajte svojo varnostno razdaljo in ročno prižgite luči.

"Ponekod po Sloveniji močno dežuje. Vozite s prilagojeno hitrostjo, povečajte svojo varnostno razdaljo in ročno prižgite luči," opozarjajo pri prometno-informacijskem centru. "V primeru zastoja morajo vozniki med ustavljenima kolonama pustiti intervencijsko pot."

Zastoj na gorenjki zaradi nesreče

Zaradi prometne nesreče je po podatkih PIC-a oviran promet na gorenjski avtocesti pred Brnikom proti Ljubljani. Nastal je zastoj, obvoz za osebna vozila je možen po regionalni cesti Kranj vzhod - Brnik.

"Na gorenjski avtocesti se je danes zjutraj zgodila že druga prometna nesreča, zaradi katere nastajajo kolone pred počivališčem Voklo," so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Prva prometna nesreča se je zgodila ob 6. uri, ko je voznica v smeri Kranja trčila v odbojno ograjo pri priključku Strahinj-Naklo, v drugi ob 7.30 pa so bila pri Brniku smer Kranj-Ljubljana udeležena tri vozila. Prehitevalni pas je trenutno zaprt. Nastaja zastoj. Kolona je okoli 500 metrov pred počivališčem Voklo. Zadnjo nesrečo policisti še obravnavajo.

Na štajerki promet ovira voda

Na štajerski avtocesti med Blagovico in Lukovico proti Ljubljani ter na vipavski hitri cesti pred Ajdovščino proti Vipavi je zaradi večje količine vode na vozišču promet oviran. "Vozite previdno," opozarjajo pri PIC-u.

Zastoj proti Avstriji je na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj, dolg je približno dva kilometra.

Jutranja konica na vpadnicah

Zaradi jutranje prometne konice je promet povečan na nekaterih mestnih vpadnicah in obvoznicah večjih mestnih središč, ponekod nastajajo zastoji.

Čakalna doba pri vstopu v Slovenijo je na mejnih prehodih Metlika, Obrežje, Dobovec, Gruškovje, Zavrč in Petišovci.

Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila z verigami.

Dela na ljubljanski obvoznici

Na ljubljanski zahodni obvoznici je zaradi udarne jame promet oviran med izvozom in uvozom priključka Brdo proti Kosezam. Na ljubljanski južni obvoznici pa bo predvidoma do 11. ure zaprt vozni pas med priključkom Ljubljana center in počivališčem Barje proti razcepu Kozarje.

Cesta Rimske Toplice - Jurklošter je zaprta zaradi padanja kamenja na cestišče pri Lipnem Dolu.

Prehod Robič je zaprt zaradi zemeljskega plazu na italijanski strani.

Zapore zaradi del

Popolne zapore zaradi del:
- Mejni prehod Sečovlje bo zaradi obnove zaprt do 31. maja. Obvoz je preko mejnega prehoda Dragonja.
- Regionalna cesta Podbrezje - Zvirče, pri Podbrezjah bo zaprta predvidoma do 27. maja. Obvoz je po gorenjski avtocesti med priključkoma Naklo in Brezje, tudi za vozila brez vinjete.
- Cesta Ruta - Lovrenc na Pohorju bo med Lovremcom na Pohorju in Puščavo zaprta do 31. 5. 2021.
- Cesta Dutovlje - Kreplje bo v Dutovljah zaprta do 5. 7. 2021.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta in obnova predora Golovec.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar drecos
    drecos 10:05 17.maj 2021.

    mam 2 km do sihta, brigajo me zastoji ko lanski sneg