Slovenija
16 ogledov

Zaradi snega ostali brez elektrike

Sneg Anže Zadravec
Sneg povzroča težave na cestah, zaradi izpada daljnovodov Šentjernej in Adlešiči skoraj dva tisoč odjemalcev ostalo brez električne energije.

Sneg povzroča voznikom težave še danes. Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste  ga veter nanaša na primorsko avtocesto med Uncem in Razdrtim, na hitro cesto med prehodom Dolga vas in razcepom Dolga vas ter na pomursko avtocesto med prehodom Pince in Lendavo.

Zaradi zimskih razmer oziroma snega na cestišču je še naprej zaprt prelaz Vršič,  na cesti Ajdovščina - Col - Črni vrh - Godovič pa velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike.

Podrta drevesa

Sneg je včeraj v poznih večernih urah in ponoči nekaj težav povzročil predvsem na širšem območju Novega mesta in Črnomlja. Gasilci ali dežurni cestni delavci so morali odstraniti kar nekaj dreves, ki so se podrla zaradi snega in so ovirala promet.

Ob 22.22  je po podatkih Uprave RS ta zaščito in reševanje iz elektro omrežja izpadel daljnovod Šentjernej. "Brez električne energije je ostalo od 800 do 900 odjemalcev od Šmarja, občina Šentjernej, do Velike Vodenice, občina Kostanjevica. Delavci Elektro Ljubljana so prekinitev odpravili do 0.30. Napako na transformatorski postaji Vrbovce pa bodo odpravili danes tekom dneva," so sporočili iz Uprave.

Dobro uro kasneje je izpadel daljnovod Adlešiči v občini Črnomelj. Brez električne energije je ostalo okoli 1000 odjemalcev, vezanih na 24 transformatorskih postaj v okolici Adlešičev. Delavci Elektro Ljubljana so prekinitev odpravili do 1.00 ure.

Občasno naletavanje še danes

Po podatkih Agencije RS za okolje bo danes občasno še naletaval sneg v Beli krajini in na Kočevskem, na Primorskem bo pihala zmerna burja. Prihodnje dni bodo zaznamovale predvsem nizke temperature. V ponedeljek bo ponekod znova rahlo snežilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.