Slovenija
4472 ogledov

Sneg povzročil težave, a ne na cesti

Vreme, sneg in veter Profimedia
Ponoči je ponekod po državi zapadlo več deset centimetrov snega. Zaradi težkega snega je ponekod motena dobava električne energije.

Po podatkih Agencije RS za okolje je v zadnjih dvanajstih urah ponekod zapadlo 30 ali več centimetrov snega (Vogel, Vršič, Predel, Vojsko). Največ snega je zapadlo na Vršiču, in sicer 33 centimetrov. Na Babnem Polju imajo 28 centimetrov snega, na Blokah 24 centimetrov, v Postojni 14 centimetrov, na Vrhniki in v Kočevju 12 centimetrov. 

Na območju Črnomlja, Dobrepolja, Kočevja, Podgrada v občini Novo mesto, Ribnice, Žužemberka je motena dobava električne energije. Težave povzroča novozapadli sneg. Delavci Elektra Ljubljana bodo poskušali težave odpraviti v dopoldanskem času. 

Sneg ne povzroča težav na cestah

Na cestah večjih težav ni. Na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo je zaradi burje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, 2. stopnja. Zaprta je cesta Poljčane - Majšperk pri Novakah zaradi poplave. Obvoz je urejen.

Zaradi zimskih razmer je zaprt prelaz Vršič. Na avstrijski strani prelazov Pavličevo sedlo, Jezerski vrh, Ljubelj in Korensko sedlo so obvezne verige. Na cesti Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike. Prepoved za priklopnike in polpriklopnike velja tudi na mejnih prehodih Petrina in Babno Polje na hrvaški strani.

V nedeljo novo sneženje

V prvi polovici dneva bo sprva oblačno. Na jugu države bodo padavine zjutraj ponehale. Sredi dneva in popoldne se bo od severa jasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Po podatkih agencije za okolje se bodo najvišje dnevne temperature gibale od 0 do 6 stopinj Celzija, na Goriškem in ob morju okoli 9 stopinj. 

V petek bo pretežno jasno. Po nižinah bo zjutraj ponekod megla. Na Primorskem bo pihala povečini šibka burja. Jutranje temperature bodo od -10 do -3, na Primorskem okoli 0, najvišje dnevne od -4 do 3, na Goriškem in ob morju okoli 7 stopinj Celzija. 

Konec tedna bo oblačen. V nedeljo bo v notranjosti občasno rahlo snežilo. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 2
  • radovednica 08:50 06.januar 2022.

    Je pa v okolici Ribnice tudi več kot 30 cm snega. Upam, da ga je v bedni zafnani Ljubljani vsaj toliko posvinjala ta bela nesnaga, da bodo frajlice v štiklah čimbolj usrane.

  • radovednica 08:49 06.januar 2022.

    Ni res, spet Tanko "fake news" - to je namreč vse kar so ga mulci naučili v več desetih letih, na območju Ribnice ni nobenih motenj z elektriko. Hvala k..... na udarcu. Ne zganjajte panike tam, kjer ni treba!