Slovenija
23 ogledov

Zaradi snega panično k vulkanizerjem

Pnevmatike menjava Žurnal24 main
Gneča pri vulkanizerjih zaradi napovedanega snega. Vozniki čakajo tudi do dve uri in pol.

"Zaradi napovedanega snega je na servisu že ves dan gneča. Vozila čakajo na menjavo pnevmatik tudi do dve uri in pol," je za zurnal24.si povedal eden izmed kranjskih vulkanizerjev.

Podobna situacija je tudi v Mariboru, kjer morajo vozniki za menjavo gum čakati eno uro ali več. V Kočevju in Ljubljani pretirane gneče za zdaj ni, so nam povedali vulkanizerji, občutno pa se je povečalo število voznikov, ki bi radi zamenjali pnevmatike zaradi napovedi snega. Situacija se sicer spreminja od vulkanizerja do vulkanizerja. Eden izmed vulkanizerjev v Črnučah je za zurnal24.si dejal, da si zaradi gneče ni mogel privoščiti malice.

Obvezne šele 15. novembra

Zimske pnevmatike so sicer obvezne šele od 15. novembra dalje, a ker bodo zimske razmere nastopile že prej, na direkciji za ceste pričakujejo več vozil, ki bodo imela zaradi neustrezne opreme težave. Voznike zato naprošajo, da naj se v zimskih razmerah odpravijo na pot le, če je to nujno potrebno, piše STA. Direkcija za ceste bo začela tudi z dežurstvom za izvajanje zimske službe na cestah, s katerimi upravlja.

V primeru, da se boste vseeno odpravili na pot, pa hitrost vožnje nujno prilagodite razmeram na cesti. Dobro je, da na varnem, najlažje na parkirišču, izmerite, v kolikšnem času in razdalji se pri določeni hitrosti ustavite, kar potem upoštevate pri vožnji na cesti. Več nasvetov glede vožnje po snegu lahko preberete tukaj.

Če ste tudi vi obstali v gneči pred vulkanizersko delavnico, nam pošljite fotografije prek spodnjega obrazca.

Komentarjev 1
  • dusan72 22:58 19.oktober 2011.

    Pri takšnih cenah premontaže je (če nimate ravno dirkalnika) še najbolj smotrno vsake 3 ali 4 leta kupiti M+S gume pa je mir.