Slovenija
21 ogledov

Zaradi snega priklenjena doma

Klančina za invalide pred poštno poslovalnico v Medvodah. (Foto: Bralec Žurnala2 Žurnal24 main
Zaradi obilnega sneženja in neočiščenih površin mnogi invalidi priklenjeni doma. Komunalci: čistimo, kolikor se da, na ljubljanskem območju v pogonu 700 ljudi.

"Ne morem iz bloka. Tudi, če bi hotela, ni nič spluženo. Ker sem na vozičku, dobesedno ne morem nikamor in sem priklenjena doma. V snegu bi obstala," je potožila ena od naših bralk, s katero smo se pogovarjali po telefonu.

Na terenu vse razpoložljive ekipe
"Na terenu smo že od 3. ure zjutraj, zdaj skupaj ceste pluži 28 posipalcev, na terenu so tudi ročne ekipe, okoli 700 ljudi, ki čistijo pločnike, stopnišča, okolico blokov. Samo med 4. in 5. uro zjutraj je zapadlo 10 centimetrov snega, stanje je pač takšno, kakršno je," nam je pojasnil direktor KPL Zvonko Šavor.

Na pomoč tudi študenti
Pri čiščenju snega, sploh pri invalidih, lahko pomagajo tudi študenti. Študentski servis v Ljubljani je ta teden prejel okoli 50 oglasov, naročniki so različni. "Večinoma za pomoč prosijo podjetja in tudi fizične osebe, za katerimi se lahko skrivajo tudi invalidi. Urna postavka za čiščenje je 6 evrov," je za zurnal24.si povedala Karmen Vodovnik.

V Študentski organizaciji Univerze v Mariboru pa so že pred dnevi sami pripravili akcijo odstranjevanja snega izpred domov invalidov ter ostarelih občanov Maribora. "Občani univerzitetnega mesta Maribor so se na to akcijo Študentske organizacije Univerze v Mariboru že zelo navadili, saj nas že sami pokličejo, ko potrebujejo pomoč pri čiščenju snega. Študentje smo del univerzitetnega mesta Maribor in naša prijetna dolžnost je, da pomagamo, predvsem tistim, ki so pomoči najbolj potrebni,'' je povedal vodja projekta Rok Frešer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.