Slovenija
13 ogledov

Zaradi snega priporočajo zimsko opremo

Prvo sneženje. Bralka
Napovedi vremenoslovcev so se uresničile – ponekod je bil jutranji pogled skozi okno zasnežen.


Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) se bo meja sneženja danes gibala med 700 in  900 metri nadmorske višine. Čez dan bo pretežno oblačno, občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe. Temperature se bodo povzpele na 13 stopinj Celzija, v Zgornjesavski dolini bo le okoli 6 stopinj Celzija. 

Jutri bo še hladneje

Jutri nas čaka delno jasno vreme z zmerno oblačnostjo, temperature pa se bodo še nekoliko spustile. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 12, na Primorskem do 15 stopinj Celzija. Zjutraj bo od 0 do 5, v alpskih dolinah malo pod 0 stopinj Celzija, poročajo na Arsu.

Prepoved za priklopnike

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste (PIC) sneg že povzroča nekaj težav na cestah. Zaradi snega na cestišču je tako prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na cesti Col–Črni Vrh– Godovič, na mejnem prehodu Babno polje pa je na hrvaški strani prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

Na prelazih Predel, Korensko sedlo in Ljubelj na PIC priporočajo zimsko opremo.

 Sneži tudi pri vas? S spodnjim obrazcem nam pošljite fotografije!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.