Slovenija
18 ogledov

Zaradi snega težave z dobavo elektrike

elektrika Anže Petkovšek
Zaradi obilice snega je danes prišlo do težav z dobavo elektrike na območjih Slovenske Bistrice, Mokronoga in Ilirske Bistrice.

Skupno je bilo brez elektrike 800 ljudi, težave pa so že odpravili oz. jih odpravljajo, so povedali v elektro podjetjih. Drugod po državi težav pri dobavi elektrike zaenkrat ni.

Na območju Slovenske Bistrice je danes okoli 5. ure zaradi podrtega drevesa brez elektrike ostalo okoli 500 odjemalcev, napako pa so do okoli 7.30 odpravili. Drugih težav zaenkrat ne beležijo, so povedali v Elektru Maribor.

Na območju Mokronoga na Dolenjskem je zaradi snega izpadlo sedem transformatorskih postaj. Brez elektrike je bilo danes med eno in deveto uro 150 odjemalcev. Zdaj so spet vsi priključeni v omrežje in Elektro Celje nima težav v oskrbi z električno energijo, so povedali v dežurni službi Elektra Celje.

Do težav pri dobavi elektrike je okrog 10. ure prišlo tudi na območju Ilirske Bistrice. Brez elektrike je ostalo okoli 150 odjemalcev, težavo pa odpravljajo, so povedali v Elektru Primorska, kjer težav na drugih območjih ne beležijo.

V Elektru Ljubljana in Elektru Gorenjska so povedali, da na območjih, kjer zagotavljajo električno energijo, težav zaenkrat ne beležijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.