Slovenija
25 ogledov

Zaradi streljanja nadzor nad delom policistov

Streljanje na Rodici Bralka Pia
Preiskava se bo osredotočila na ravnanje policistov ob včerajšnjem streljanju v vrtcu na Rodici.

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je odredil strokovni nadzor dela na Policijski upravi (PU) Ljubljana s poudarkom na odkrivanju in preiskovanju kriminalitete na področju družinskega nasilja v povezavi z obravnavo okoliščin umora in samomora pred vrtcem na Rodici, so sporočili s PU Ljubljana.

Za orožje je imel dovoljenje

Po opravljenem nadzoru bo znanih tudi več informacij glede ukrepanja policije v tem primeru. Po dosedanjih ugotovitvah pa je imel 57-letnik, ki je najprej ustrelil svojo 38-letno ženo, nato pa še sebe, v avtomobilu še eno pištolo in avtomatsko puško.

Policisti so ugotovili, da je imel za vsa orožja dovoljenja za posest. "Iz evidenc je razvidno, da je moški posedoval dovoljenje še za več kosov orožja, kar pa trenutno kriminalisti še preverjajo. V okviru kriminalistične preiskave preverjajo tudi vse druge okoliščine, ki so v povezavi s preteklimi dogodki omenjenih oseb," so še zapisali na PU Ljubljana.

Bi lahko ukrepali prej?

Mediji so poročali, da naj bi moški že prej večkrat nadlegoval umorjeno in da je posredovala tudi policija, po nekaterih informacijah celo v noči pred tragičnim dogodkom, česar pa policija v sredo še ni želela komentirati. Zato so se v medijih tudi pojavila vprašanja o tem, ali bi proti moškemu lahko ukrepali prej, preden se je zgodila tragedija.
Komentarjev 11
  • boogin1 17:21 20.junij 2013.

    Tudi če imaš orožje, ga proti tistemu, ki ti ponoči pride v bajto ne smeš uporabiti, če to storiš si v večjem prekršku kot npr.: tat. orožje lahko proti drugemu uporabi samo imetnik orožnega lista, ki ima orožje za varnost. ...prikaži več Da nekdo dobi orožni list za varnost, mora to dokazati z dejstvom, da je njegova ogroženost tako velika, da ni drugega možnega izhoda. Sicer pa v SLO velja zakon o sorazmernost in istočasnosti, kar pomeni, da če te nekdo s kolom po glavi, ti njega ne smeš z orožjem oz. kvečjemu in največ s kolom, istočanost pa pomeni, da se braniš samo toliko časa, dokler traja napad.

  • boogin1 17:14 20.junij 2013.

    Ni imel avtomatskega orožja, to so napisali mediji, ki premalo poznajo zadeve v zvezi z orožjem (mediji potrudite se in se pozanimajte preden pišete neresnice), V SLO nihče ne more legalno kupiti in registrirati avtomatskega orožja, razen zbiralcev orožja, ki ...prikaži več pa ne morejo kupiti nabojev in ne prenašati orožja, tudi na strelišče ne. Slučajno sem poznal storilca, ki je imel na orožni listini samo polavtomatsko orožje in ni imel status zbrialca, torej ?

  • boogin1 17:10 20.junij 2013.

    Orožje je še najmanjši problem za številne smrti dnevno v SLO kot po svetu, kot sem že napisal je v naši državi zelo majhna verjetnost deliktov s strelnim orožjem. Glede na ostale nevarnosti, ki prežijo na nas, so delikti z ...prikaži več orožjem zanemarljivi. Sicer pa Iz tvojega pisanja nestrpnost. Zanima te zakaj imajo ljudje orožje ?, Ne zanima pa te zakaj ljudje kadijo, ogrožajo, ubijajo sebe in okolice ? Zakaj ljudje morijo pa ne s strelnim orožjem te ne zanima. Sicer pa v nepravih rokah ni nevarno samo orožje, tudi avto, ...