Slovenija
28 ogledov

Zaradi tekme drugačen prometni režim

Za zdaj kaže, da bodo morali vsi dijaki in študenti, ki nimajo stalnega prebival Žurnal24 main
Stožice. Mestni potniški promet bo v času košarkarske tekme v torek obratoval drugače. Ponekod bo omogočeno tudi brezplačno parkiranje.

Po dogovoru Košarkarske zveze Slovenije (KZS) in Mestne občine Ljubljana (MOL) bo zaradi velikega števila pričakovanih obiskovalcev košarkarske tekme 10. avgusta režim obratovanja linij mestnega potniškega prometa spremenjen. Od 17. ure dalje bo promet potekal po naslednjem sistemu:

1. Linija 1 bo v Mestnem logu podaljšana do obračališča Avtosejem, kjer je omogočeno tudi brezplačno parkiranje. Na linijo 1 bodo po potrebi dodani avtobusi in potniki bodo v centru (najprimernejšo je postajališče Pošta) prestopili na linije 11, 13, 19 ali 20, ki obratujejo v neposredno bližino stadiona Stožice.

2. Linija 11 bo obratovala po svoji redni trasi do severne obvoznice, kjer bo zavila pri Smeltu desno na obvozno cesto in mimo novega stadiona do rondoja Tomačevo. Od tam bo zapeljala na novo Titovo cesto in se vračala nazaj po Titovi- Rondo Tomačevo -servisna cesta -Dunajska in naprej po redni trasi v Zalog.

3. Linija 13 bo obratovala po svoji redni trasi do Železne ceste v Župančičevi jami in nadaljevala vožnjo po Vojkovi (trasa linije 20), zavila desno mimo novega stadiona in v rondoju Tomačevo na novo Titovo cesto. V rondoju na Titovi cesti bo obrnila in se vračala nazaj po Titovi, rondoju Tomačevo, servisni cesti. Tam bo zavila levo na Vojkovo ter se na Linhartovi vključila na svojo redno traso v smeri Sostro.

V torek bodo od 17.00 ure do 20.30 ure in po končani tekmi dodani avtobusi na linijo 1, linijo 11, linijo 13 in linijo 20 na odseku Bavarski dvor - Stadion Stožice.

Ponekod brezplačno parkiranje
Od 17.30 ure dalje bo omogočeno brezplačno parkiranje na naslednjih javnih parkiriščih:
- parkirišče Bežigrad, za gospodarskim razstaviščem,
- parkirišče Kranjčeva (POP TV)
- parkirišči Žale I glavni vhod in Žale II (Šmartinski park),
- ob Ekonomski fakulteti,
- parkiranje bo mogoče na celotnem območju avtosejma, od koder se bodo potniki odpeljali z podaljšano linijo 1.

prometni re%C5%BEim | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.