Slovenija
8094 ogledov

Zaradi višjih subvencij večje zanimanje posameznikov

slovenija 9.2.2012, kurilnica, drva, kurjac, pec na drva, foto:Spela Mohoric Špela Mohorič
Letos so samo v enem segmentu prejeli več kot 5000 vlog.

Med spodbudami, ki jih ponuja Eko sklad, so tudi subvencije za centralno ogrevanje. Subvencije so na voljo za kurilne naprave na lesno biomaso, toplotne črpalke, priključitev na sistem daljinskega ogrevanja in vgradnjo plinskega kondenzacijskega kotla. 

"Zanimanje je večje kot lani, zaradi višjih subvencij, ki so 50 do 60 odstotkov vrednosti investicije," večje zanimanje pojasnjujejo na Eko skladu. "Letos je bilo za zamenjavo kotlov na biomaso prejetih 1097 vlog. Največ vlog pa je za toplotne črpalke. Do zdaj jih je bilo evidentiranih 5006." 

Eko sklad ima na voljo 5.000.000 evrov iz trenutnega javnega poziva za zamenjavo starih kurilnih naprav z novimi kurilnimi napravami na lesno biomaso sli s toplotnimi črpalkami. 

Poleg tega so za prejemnike redne denarne socialne pomoči ali varstvenega dodatka na voljo tudi nepovratne finančne spodbude za celotni strošek zamenjave starih kurilnih naprav na trdna goriva z novimi kurilnimi napravami na lesno biomaso. Spodbude so na voljo za prejemnike redne denarne socialne pomoči ali varstvenega dodatka v stanovanjskih stavbah na območju Celja, Hrastnika, Kranja, Ljubljane, Maribora, Murske Sobote, Novega mesta, Trbovelj in Zagorja. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.