Slovenija
23 ogledov

Zaradi vžiga iPhona izgubil zob

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Šved Hans Wellgren, 74, si bo zapomnil, da iPhona ne gre popravljati na roke. Pri poskusu odstranjevanja baterije mu je namreč zagorel.

"Zagorel je kot bakla in avtomobil zapolnil s strupenim dimom," je povedal upokojeni inženir podjetja Volvo Hans Wellgren. "Ničesar nisem videl in ko sem preklemano zadevo poskušal vreči skozi okno, sem si zbil zob," je še povedal za švedski The Local.

Do vžiga je po njegovih besedah prišlo po tem, ko je poskušal na napravi zamenjati baterijo. Čeprav naj te uporabniki sami ne bi mogli odstraniti, je Wallgren ogorčen, da je ob poskusu naprava tako nevarna. Kot še piše švedski portal, je upokojenca dogodek toliko bolj pretresel, ker je vse življenje delal ravno na področju zagotavljanja varnosti, sicer ne telefonov, ampak avtomobilov.

"Bilo je zastrašujoče, ampak še huje bi bilo, če bi se to zgodilo doma. Lahko bi mi zgorela cela hiša," piše The Local. "Izdelek bi moral delovati in biti varen. Če ni, mora odgovarjati proizvajalec," je povedal upokojenec.

Apple se je odzval z izjavo, da niso še nikoli slišali za to, da bi kakšen iPhone zagorel in da v navodilih piše, da lastniki naprav baterij ne bi smeli poskušati zamenjati sami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.