Slovenija
16 ogledov

Zaradi žaljivk Popović odstranjen

Boris Popovič Žurnal24 main
Župan Popovič. Na včerajšnji obravnavi spet vroče. Zaslišali izvedenca davčne stroke.

“Sodnica, lahko opozorite tožilko! Poglejte, kakšne grimase dela, kot Jim Carrey, kot da smo v filmu,” je bila le ena od opazk v slogu Borisa Popoviča na včerajšnji obravnavi na koprskem sodišču, kjer mu sodijo zaradi domnevne utaje davkov.

Izvedenec davčne stroke Darko Končan je v zapisnik celo izjavil, da ga je Popovič med odmorom na hodniku žalil s prascem. Ker je Popovič včeraj med zaslišanji večkrat skakal v besedo ter žalil izvedenca in tožilko, se je sodnica odločila, da ga odstrani z obravnave.

Cenik iz leta 2002
Na včerajšnji obravnavi se je sicer nadaljevalo zaslišanje izvedenca davčne stroke. Popovičev odvetnik Franci Matoz je izvedenca Končana vprašal, ali je razpolagal s cenikom gostinskih storitev iz leta 2001 in ali bi lahko vplival na njegovo oceno, saj je ta pri tem uporabil cenik iz leta 2002.

Kot je dejal Končan, tega cenika ni bilo mogoče dobiti, njegove ocene pa naj to ne bi bistveno spreminjalo, saj naj v teh dveh letih ne bi bilo bistveno drugačnih gospodarskih razmer.

Dokumentacija verodostojna?
Ker obstajajo razlike med kopijami blagajniških trakov, ki jih je policiji predala priča Hrvoje Osivnik, in med izkazanim prometom v Popovičevih lokalih ter ker je drugostopenjsko sodišče v svoji sodbi dalo napotek, naj se v ponovljenem postopku preveri tudi verodostojnost te zasežene dokumentacije, je Matoz vztrajal, naj izvedenec preveri njihovo verodostojnost.

Sodnica je predlogu ugodila, Končan pa bo tako moral do naslednje obravnave v torek opraviti primerjavo zaseženih kuvert z dnevnim izkupičkom ter blagajniških trakov za Popovičevi družinski podjetji BPC in Food party ter lokala Snack bar in Carpaccio pub.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.