Slovenija
26 ogledov

Zaradi žaljivk v keho?

Koprski župan je po tem, ko je bil obsojen zaradi razžalitve novinarke, užalil š Žurnal24 main
Procesi. Po razžalitvi novinarke je zdaj užaljen še sodni izvedenec.
Kdaj v zapor? Odločitve še ni. Odvetnik Matoz poudarja, da Popoviču zapor ne grozi. Na razsodbo ljubljanskega sodišča zaradi razžalitve novinarke Primorskih novic je namreč vložil pritožbo: “Odločitve Višjega sodišča v Ljubljani še ni. To pomeni, da Boris Popovič še ni obsojen.” Če ji višje sodišče ne bo ugodilo in če bo Končan res vložil tožbo še sam, Popoviču grozi zapor.

Ali ob morebitni tožbi zaradi razžalitve davčnega strokovnjaka Darka Končana koprskemu županu grozi zapor? Spomnimo, decembra je ljubljansko sodišče Borisa Popoviča obsodilo na tri mesece pogojne kazni, a mu ni treba za rešetke, če v preizkusni dobi enega leta po pravnomočnosti sodbe ne bo storil kaznivega dejanja. Vzrok za to obsodbo je bil besedni napad na novinarko Primorskih novic, ki jo je opravljal in razžalil.

Na razsodbo glede razžalitve novinarke smo se pritožili na ljubljansko višje sodišče.
Franci Matoz, odvetnik koprskega župana

Nihče me ne bo zmerjal s prascem, tega ne bom dovolil. Zato sem zahteval, naj gredo te žaljivke v zapisnik sodišča. Glede vložitve tožbe proti Popoviču pa za zdaj ne morem reči ničesar,” Končan, sodni izvedenec v procesu, ki teče pred koprskim sodiščem glede domnevne Popovičeve davčne utaje, odgovarja na naše vprašanje, ali bo župana zaradi razžalitve morebiti tožil tudi on.

Kaj se dogaja v ozadju?
Zadeve se dogajajo tudi v ozadju,” dodaja. Na vprašanje, ali želi povedati, da mu morda grozijo, ne želi konkretno odgovoriti. Poudarja pa, da v 24 letih, odkar je sodni izvedenec, česa takšnega, kot se dogaja ob procesu v Kopru, še ni doživel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.