Slovenija
3134 ogledov

Zaradi zastrupitve v bolnišnico odpeljali 12 oseb

Reševalno vozilo UKC Ljubljana Profimedia
Dvanajst oseb, ki so kazale znake zastrupitve, so prepeljali bolnišnico.

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da je v nedeljo popoldne ob 17.57 v objektu v Dobrni prišlo do sproščanja ogljikovega monoksida.

"Gasilci PGE Celje in PGD Dobrna so iz objekta umaknili 24 oseb, katere je na kraju pregledala urgentna ekipa NMP Celje," navajajo pri URSZR. "Reševalci NMP Celje, Slovenska Bistrica in Velenje so 12 oseb, ki so kazale znake zastrupitve oziroma imele v krvi povišano vrednost ogljikovega monoksida, prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Celje in Slovenj Gradec ter v Urgentni center Maribor."

Nihče od njih ni bil življenjsko ogrožen, je danes za STA povedala tiskovna predstavnica celjske policije Milena Trbulin.

Družili so se v manjšem neprezračenem prostoru

Pojasnila je, da so se stanovalci čez dan družili v manjšem, neprezračenem prostoru, kjer so kuhali in kadili. Vzrok prisotnosti monoksida pri načinu ogrevanja je izključen. Gasilci z meritvami namreč v stavbi niso potrdili prisotnosti ogljikovega monoksida.

Natančen vzrok zastrupitve še ni potrjen, zato policija nadaljuje zbiranje obvestil, nato pa bodo o dogodku podali poročilo na pristojno okrožno državno tožilstvo, je še dejala Trbulinova.

V celjski bolnišnici pa so za STA danes povedali, da so v nedeljo sprejeli šest oseb, ki so kazale znake zastrupitve z ogljikovim monoksidom. "Tri osebe so že v nedeljo odpustili v domačo oskrbo. Tri osebe so ostale v bolnišnici na opazovanju in so jih v domačo oskrbo odpustili danes," so še dejali v bolnišnici.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.