Slovenija
4867 ogledov

Zaradi zdrsa tovornega vozila je bila zaprta avtocesta

Sneg
Močno sneži predvsem v zahodni polovici Slovenije.

Večji del države je zajelo obilno sneženje, zaradi česar se na cestah že od jutra pojavljajo nevšečnosti. Zaradi zdrsa tovornega vozila je bila po podatkih prometno-informacijskega centra zjutraj nekaj časa zaprta primorska avtocesta na razcepu Gabrk iz smeri Sežane proti Ljubljani. Zaporo so že odstranili.

"Predvsem v zahodni polovici Slovenije močno sneži, zaradi burje so na cestah snežni nanosi," navajajo pri PIC-u. "Na cestah so posipne in plužne skupine, vozite strpno!"

Na Gorenjskem do 15 centimetrov snega

Po podatkih iz opazovalnih postaj Agencije RS za okolje je v 12 urah od ponedeljka zvečer do danes zjutraj na brniškem letališču zapadlo tri, v Ratečah pa 13 centimetrov snega. Snežna odeja je pokrila tudi hribe. Tako je na Kredarici in na Voglu v zadnjih 24 urah zapadlo okoli 20 centimetrov snega.

Na cestah sta po podatkih STA okoli dve tretjini razpoložljivih plugov in posipalcev Cestnega podjetja Kranj in kot sporočajo s Policijske uprave Kranj, so glavne ceste normalno prevozne, splužene in posipane. Kljub temu so razmere povsem drugačne, kot so bile doslej, in je vožnjo treba prilagoditi.

Glede na vremensko napoved veliko dela danes ne pričakujemo, saj ceste niso podhlajene, vozišča so še nad nič stopinj, kar za zdaj pozitivno vpliva na prevoznost cest.

Zdravko Bračko, za STA

Na širšem območju severovzhodne Slovenije za zdaj ni večjih težav zaradi sneženja, saj so ceste po besedah vodje zimske službe za državne ceste Zdravka Bračka večinoma kopne, zapadli sneg pa se sproti topi. Nekoliko drugače je v višjih legah Pohorja, kjer je zapadlo tudi do 15 centimetrov snega in jih plužijo. Motenj v prometu niso zaznali.

Burja ovira promet

Zaradi prometne nesreče je oviran promet na štajerski avtocesti med Blagovico in cestninsko postajo Komplje proti Ljubljani, na gorenjski avtocesti pred Vodicami proti Kranju, na cesti Šentjur - Šmarje pri Jelšah pri Šentvidu pri grobelnem in na primorski avtocesti pred Uncem proti Kopru.

Burja ovira promet na na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo, kjer je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike, vozila s ponjavami ter avtobuse (3. stopnja).

Sneg Kaj nas čaka? Slovenija Arso izdal novo opozorilo Sneženje Vreme Slovenija V torek deset centimetrov snega, najhuje bo ravno v jutranji prometni konici

Promet je prepovedan za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami (2. stopnja) na regionalni cesti Podnanos - Vipava - Ajdovščina - Selo. Na regionalni cesti Selo - Vogrsko je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton (1. stopnja).

Zimske razmere

Zaradi zimskih razmer je zaprta regionalna cesta Razdrto - Podnanos.

Sneg na primorski avtocesti | Avtor: PIC PIC

Verige so obvezne na prelazu Korensko sedlo, na avstrijski strani prelaza Ljubelj, italijanski strani prelaza Predel ter na cesti Črni Vrh - Col.

Zaprti sta cesta čez prelaz Vršič ter cesta Strmec - Mangart.

Za priklopnike in polpriklopnike je promet prepovedan na cestah Črni Vrh - Col in Idrija - Godovič ter na mejnih prehodih Petrina in Babno Polje na hrvaški strani. Prepoved nad 7,5 ton je na glavni cesti Novo mesto - Metlika.

Čakalna doba je na mejnem prehodu Gruškovje za tovorna vozila.

vremenska napoved zima Accuweather Svet Objavili dolgoročno vremensko napoved za zimo vremenska napoved zima Slovenija Zakaj ne moremo zaupati Accuwether, da bomo imeli milo zimo
dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 4
  • Snežinko 09:30 20.november 2018.

    Pravijo, da letos policaji ne bodo izločali, ker jih enostavno NI. Zato se morajo po novem zakonu vozniki sami izločati, DARS bo postavil samo table. Sami izločati. Ja, pa sneg bo roza barve. Sledi neizbežna katastrofa. Poleg tega policija štrajka, ...prikaži več vladi pa se gladko =be za to. Bravo, Serpentinšek! tako se dela kaos v državi - da se požvižgaš na vse.

  • Avatar olor
    olor 07:42 20.november 2018.

    Zdrs tovornega vozila, verjetno je imel pnevmatike kot je treba, a ne?