Slovenija
4909 ogledov

Zaradi zdrsov zaprte ceste, zastoji zaradi snega

Tovornjak na zasneženi cesti Žurnal24 main
Zdrsi, nesreče, obilno sneženje ovirajo promet. Preverite stanje na cestah, preden se odpravljate na pot!

"Vozite previdno, za pot si vzemite več časa in očistite vozila," svetujejo pri prometno-informacijskem centru. "Zaradi zdrsov vozil je ponekod oviran promet. Na cestah so plužne in posipne skupine, prehitevanje je prepovedano! Gneča že nastaja proti večjim mestom zaradi jutranje konice."

Po podatkih PIC-a je hitra cesta Nova Gorica - Razdrto med Vipavo in cestninsko postajo Nanos proti Nanosu zaradi zdrsa tovornih vozil zaprta.

Na posameznih odsekih, predvsem na Štajerskem, zaradi obilnega sneženja nastajajo zastoji. Zaradi nesreč, zdrsov in okvar je oviran promet na štajerski avtocesti na uvozu Žalec proti Ljubljani ter na uvozu Dramlje proti Mariboru. Zaprt je tudi počasni pas na štajerski avtocesti pred predorom Pletovarje proti Mariboru.

V avtu imejte lopato

"Zjutraj smo bili obveščeni o nekaj prometnih nesrečah, ki so se k sreči končale le z materialno škodo, zato voznikom svetujemo, da so pri vožnji izjemno previdni," opozarja Anita Kovačič Čelofiga iz PU Maribor. "Voznike opozarjamo še, naj ne pozabijo lopate, orodje za čiščenje snega in veliko strpnosti. V avtu imejte dovolj goriva, na pot pa se nikar ne odpravite brez zimske opreme."

Sneg Kje bo zapadlo koliko? Slovenija Takšna je zadnja napoved višine snežne odeje

Na Primorskem težave zaradi burje

Burja ovira promet na hitri cesti Razdrto - Nova Gorica, med Nanosom in Ajdovščino ter na regionalni cesti Vipava - Ajdovščina, kjer je prepovedan promet za kamp prikolice in vsa vozila s ponjavami ter hladilnike. Na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipava je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 t.

Tovorna vozila izločajo na primorski avtocesti v obe smeri, na vipavski hitri cesti pred cestninsko postajo Bazara proti Razdrtem, na avtocesti Fernetiči - Gabrk, pred počivališčem Povirje v smeri Gabrka ter na avtocesti Maribor - Podlehnik, pred priključkom Podlehnikom proti Hrvaški.

Šmarje Sap Grosuplje | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Prepoved za tovorna vozila

Prepoved za tovorna vozila velja za priklopnike in polpriklopnike na hrvaški strani mejnih prehodov Jelšane in Starod ter na regionalnih cestah Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič ter Spodnja Idrija - Godovič, nad 7,5 t na hrvaški strani mejnih prehodov Petrina, Podplanina, Babno Polje, Zavrč in Gruškovje ter na cestah Novo mesto - Metlika in Jugorje pri Metliki - Štrekljevec - Ručetna vas. Na pomurski avtocesti velja prepoved za tovorna vozila na uvozih s počivališč Pince, Murska Sobota in Sv. Jurij ob Ščavnici proti Mariboru ter s počivališč Maribor - vzhod in Lopata proti Ljubljani.

Verige čez Korensko sedlo

Na Korenskem sedlu so obvezne verige, zaradi zasneženega cestišča sta zaprti cesti Volče - Solarji in  Zgornji Čačiči - Osilnica.

Zaradi del je zaprta regionalna cesta Mokronog - Boštanj med Tržiščem in Spodnjimi Vodalami. Obvoz za osebna vozila in avtobuse je urejen po državnih in občinskih cestah, za tovorna vozila pa po dolenjski avtocesti in po glavni cesti Krško - Sevnica.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.