Slovenija
21 ogledov

Zaradi žice živali iščejo druge izhode

srnjak auto star
Ob lokalnih cestah v okolici Dobove, Rigoncev, Harmice, Bregane in Mokric so zaznali večje število živali, predvsem srnjakov, ki so naleteli na bodečo žico in zdaj iz teh območij iščejo izhod z druge strani ter prihajajo k lokalnim cestam.

Kot je znano, je Slovenija na tem območju začela postavljati žičnato ograjo, ki ima kot britev ostre konice, s katero namerava omejiti prihod beguncev v Slovenijo.

Pince | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Bralec portala je poslal fotografijo srnjaka, ki ga je zadel z avtom na cesti proti Brežicam v neposredni bližini Mokric. Na tem območju naj bi se ob cesti poleg srn nahajalo večje število zajcev ter tudi divjih svinj. 

srnjak | Avtor: auto star auto star

Da bodo živali, tako kot se je to zgodilo na meji med Madžarsko in Hrvaško, umirale tudi na slovenski žici, opozarjajo tudi lovska društva. 

Na težave, ki jih lahko žica povzroči živalim, ko prekine njihove naravne poti, so na današnji novinarski konferenci v Brežicah opozorili tudi državnega sekretarja na notranjem ministrstvi Boštjana Šefica. Kot je pojasnil, vlada o ukrepih, da se živali v ograde ne bi zapletle, razmišlja.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Ferluci 07:19 13.november 2015.

    ".. vlada o ukrepih, da se živali v ograje ne bi zapletle, razmišlja" Res je, ta vlada zelo veliko razmišlja. Zanima me, če so ti osebki v šoli sploh naredili kakšen test - kajti tam je bil čas za razmislek omejen.