Slovenija
27 ogledov

Zaradi zmede spet dobil položnico

Davčna tajnost Žurnal24 main
Ukrep. Položnico bo Durs zaradi očitne napake občine storniral sam, pritožiti se ne bo treba.

Ljubljana. "Lani so me za pet let oprostili plačevanja nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, letos pa sem spet dobil položnico," je jezen naš bralec S. M. Dodaja, da je lani moral plačati okrog 20 evrov za vložitev pritožbe, na podlagi katere so ugotovili, da mu nadomestila ni treba plačevati. Zdi se mu noro, da bi moral tudi letos plačati pritožbo, ker so na občini pozabili na odločbo, ki so mu jo lani sami izdali.

Ker je v Ljubljani kupil novo stanovanje, je namreč upravičen do tega, da pet let ne plačuje nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, a ne avtomatično, zato je lani na odmerjeno nadomestilo vložil pritožbo.

Ni parkirišče, le napaka

Ker je lani dobil položnico za več kot 90 evrov, letos pa za 14 evrov, je pomislil, da oprostitev morda velja za stanovanje, ne pa za parkirni prostor.

Na Mestni občini Ljubljana pravijo, da je v tem primeru nastala napaka pri vnosu obdobja oprostitve in ta zato ni bila upoštevana. Na dodatno vprašanje, zakaj položnica letos ni enaka kot lani, pa odgovarjajo, da "kot rečeno gre za napako". Dursu zato občina predlaga, naj odločbo o plačilu nadomestila odpravi po uradni dolžnosti, kar pomeni, da bralcu ne bo treba vložiti pritožbe.

Komentarjev 4
  • erikkk 10:08 11.maj 2013.

    vejo oni dobro kaj delajo ... ampak vedo da imamo v sloveniji veliko takih ki sploh ne poznajo zakone, take se da fajn ogoljufat ...

  • erikkk 10:07 11.maj 2013.

    takio se vleče denar ... to je eden od ljudi/ta bralec, ki je le preveril... ostali pa so ponavadi tiho pa plačajo ... napaka ustanov pa je pač izgovor ko jih nekdo pogrunta...

  • JANEZON 08:02 11.maj 2013.

    Ni čudno,da je anarhija v državi če že davkarija ne ve kaj dela......Lopove pa pusti na miru........