Slovenija
31 ogledov

Žareči karneval Ejti Štih na razstavi

Slikarka Ejti Štih z mamo Melito Vovk, akademsko slikarko in ilustratorko ter ča Žurnal24 main
Bled. V blejski Galeriji 14 je do konca julija na ogled razstava akademske slikarke Ejti Štih.

Bled. Blejka, ki že skoraj tri desetletja živi in ustvarja v Santa Cruzu de la Sierri v Boliviji, je tokratni obisk domačega kraja združila z razstavo.

Razstavljati na Bledu, v domačem kraju, je zame še posebej čustveno doživetje. S Karnevalom želim Slovencem skozi izrazitost barv predstaviti pomemben del tamkajšnje kulture. Na ljubljanski akademiji so nas učili, da moramo uporabljati belo in črno, morda še malo rjave, potem pa človek skozi ustvarjanje najde svojo pot, saj menim, da moraš slikati to, kar nosiš v sebi in kar vidiš okrog sebe,” je Štihova dejala na petkovem odprtju razstave.

Do zdaj je imela okoli 60 samostojnih razstav ter več skupinskih v Boliviji, Sloveniji, Franciji, na Portugalskem in v Španiji, da pa so njene slike prava eksplozija tropskega ekspresionizma in barvitih emocij, pa so se strinjali tudi številni obiskovalci, ki so do zadnjega mesta napolnili blejsko galerijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.