Slovenija
32 ogledov

Zares bo vodil Gantar

Pavle Gantar Saša Despot
Pavel Gantar je novi vodja izvenparlamentarne stranke Zares. Gregor Golobič ni več kandidiral za predsednika.

Pavel Gantar optimistično gleda na prihodnost stranke, po izvolitvi, po volitvah med 3. in 13. februarjem objavljeni danes na seji sveta stranke, pa je napovedal njeno kadrovsko in organizacijsko krepitev.

Za predsednico stranke je kandidirala tudi Felicita Medved, medtem ko se Golobič za ponovno kandidaturo ni odločil. Na volitvah je Gantar dobil 78-odstotno podporo članstva.

Stranka je izvolila tudi nova podpredsednika, in sicer Vita Rožeja in Cvetko Ribarič Lasnik. Za podpredsedniški mesti so se poleg njiju potegovali še Sabina Kosmatin, Marko Gornik, Drago Mencin in Darko Nikolovski.

Gantar je po izvolitvi člane sveta opozoril, da časi, ki prihajajo, za stranko ne bodo lahki. Pred njimi je namreč težavna naloga, da ponovno dvignejo veljavo in ugled stranke ter politične opcije, ki jo predstavlja. Gantar ob tem ugotavlja, da se s temami, ki jih je stranka načenjala, v predvolilnem boju ni mogla dobro uveljaviti, a se po njegovih besedah ravno te teme, kot sta Teš 6 in družinski zakonik, danes vračajo.

Zares, ki je bila v prejšnjem mandatu tudi vladna stranka, je na predčasnih državnozborskih volitvah 4. decembra po enem mandatu v DZ iz njega izpadla, volivci pa so ji namenili le 0,65 odstotka glasov. Predsednik stranke Gregor Golobič je po tem napovedal, da se na naslednjih volitvah novega vodstva ne bo več potegoval za mesto predsednika stranke.

Komentarjev 2
  • Fulmmer 19:08 15.februar 2012.

    Hmmm, a jih je sploh tolk ostal da so lahko tako natančno procent zračunal????

  • privat 18:46 15.februar 2012.

    kaka je to šarada?? Vedno iste face...že desetletja in to v dobi največjih glufij,sleparij!! kaj ni to že dovolj jasno da se nam bliža totalni kalaps države in mi vsi spimo??