Slovenija
21 ogledov

"Zares je stranka lobijev"

Marko Kastelic, novi stari predsednik Mladega foruma. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Vodja podmladka SD kritičen do levega trojčka: LDS nekompatibilen, Zares služi elitam, DeSUS pa ruši socialno kohezivnost.

Podmladek največje koalicijske stranke SD, Mladi forum, je na današnjem kongresu za še dve leti za svojega predsednika izvolil Marka Kastelica.

Kastelic je v nagovoru po izvolitvi dejal, da država za izvedbo nadaljnjih reform potrebuje nov veter in če tega vetra ne bo, nima smisla vztrajati pri volitvah naslednje leto, ampak je treba sklicati predčasne volitve. Po njegovem mnenju je zadnja stvar, ki si jo v SD lahko dovolijo, "da ostajamo na svojih funkcijah zaradi tega, da zagotovimo svoje eksistecialno preživetje".

Kritike na vse strani
Sicer pa je bil Kastelic izjemno kritičen do koalicije. Po njegovem mnenju se povezava levega trojčka ni obnesla, delo vlade pa je bilo onemogočeno zaradi različnih interesov znotraj koalicije kot tudi zaradi parcialnih interesov znotraj stranke.

Za LDS je Kastelic ocenil, da so njihovi politični cilji vedno manj kompatibilni s cilji SD, DeSUS pa je vseskozi zastopal stališča, ki "rušijo socialno kohezivnost".

Najbolj oster pa je bil do Zares, ki je po njegovih besedah postal "stranka lobijev in nekaterih lastniških in kadrovskih povezav", njen edini namen pa je ta, da "služi za pridobivanje neupravičenih privilegijev samo posameznih elit".

Kastelic je tudi pozval k prevetritvi znotraj SD. Po njegovem tako potrebujejo pregled dosedanjih kadrovskih potez in prevetritev kadrovskih seznamov po okrajih za parlamentarne volitve. Večja znotrajstrankarska dinamika bo po njegovem nenazadnje pripomogla tudi k ureditvi nezavidljivega finančnega položaja stranke.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.