Slovenija
9 ogledov

Zares ne bo podprl zaključnega računa

(Foto: IFP) Žurnal24 main
V stranki Zares so napovedali, da ne bodo podprli zaključnega računa državnega proračuna za leto 2008, za katerega je računsko sodišče izreklo negativno mnenje.

Revizija predloga zaključnega računa državnega proračuna za leto 2008 je pokazala, da je bilo ravnanje bivše vlade načrtno in da je šlo za zavestno prirejanje stanja javnih financ, so sporočili iz stranke Zares.

 

Leto 2008 z izgubo

Računsko sodišče je prejšnji teden objavilo revizijsko poročilo o predlogu zaključnega računa proračuna za leto 2008, v katerem je splošnemu delu zaključnega računa izreklo negativno mnenje, glede pravilnosti izvršitve pa mnenje s pridržkom. Ob tem je ugotovilo, da proračun lani ni zabeležil 65 milijonov evrov presežka, temveč 43,1 milijona evrov primanjkljaja.

Umetna zlata doba
Domnevni presežki državnega proračuna, ki jih je prikazala prejšnja vlada, so služili za olepšanje njene javne podobe ter Janezu Janši in njegovim ministrom dajali možnost, da so obdobje svojega vladanja opisovali kot "zlato dobo", so sporočili iz Zaresa.

Danes pa se izkazuje, da je bivša vlada v času debelih krav in obilne letine pustila za seboj "prazne kašče" oziroma da je cesar gol, so dodali.

Ne bodo popustili izsiljevanju
Ob tem se v Zaresu sprašujejo, ali bodo poslanci SDS tudi tokrat izsilili sprejem zaključnega računa lanskega proračuna, kot se je zgodilo že z zaključnim računom za leto 2007.

"Če bo prišlo do podobnega izsiljevanja tudi tokrat – pogojevanje sprejema zaključnega računa z arbitražnim sporazumom s Hrvaško
poslanci Zaresa ne bomo dopustili, da se sprejme odločitev, ki je celo nezakonita in ne izkazuje dejanskega stanja," so opozorili v sporočilu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.