Slovenija
161 ogledov

Zares se krepi na Pošti

Menjava Draga Bahuna (levo) in njegovega nadzornega odbora bo odnesla tudi direk Žurnal24 main
Pošta Slovenije. Vlada bo v četrtek razrešila nadzornike in postavljala nove.

Na vladni mizi je odpoklic nadzornikov Pošte Slovenije: Draga Bahuna, Petra Kukovice, Vojka Čoka in Darinke Virant. Nadomestili jih bodo Barbara Gorjup, Mojca Golc, Klemen Grošelj in Miloš Senčur.

Niti se stikajo v Zares

Člani. Miloš Šenčur, ki ga Zaresova ministrica Darja Radić predlaga za nadzornika, je na ministrstvu generalni sekretar.

Na državnozborskih volitvah je kandidiral na listi Zaresa.

V logističnem sektorju Pošte zaposlena funkcionarja Zaresa Emil Žunec in Zdravko Čufar ter Alenka Šoštarič pa veljajo za vez med Zaresom in Pošto.

Hauc na odletu
Ministrica za gospodarstvo in podpredsednica Zaresa Darja Radić tlakuje pot za menjavo direktorja Pošte Aleša Hauca, trdijo poznavalci. Odločitev o menjavi nadzornikov je včeraj presenetila celo nekatere vidne člane SD.

Čeprav naj bi bila, tako namigujejo nekateri v koalicijski LDS, usklajena s premierjem Borutom Pahorjem.

Čeprav velja Hauc za uspešnega direktorja, se tudi njegovi zavezniki strinjajo, da si je past nastavil sam, ko ni želel vrniti preveč izplačanih plač. Naslednja tarča bi, tako poznavalci, utegnil postati direktor NKBM Matjaž Kovačič.

Pahorjevi nezadovoljni
Zaradi načrtovanih čistk v Holdingu Slovenske elektrarne in na Pošti Slovenije, ki jih je prinesel prihod Radićeve na ministrski položaj, narašča nezadovoljstvo v koalicijski SD.

Kritični so do Pahorja, da je do Zaresa preveč popustljiv.

6 plač bi Alešu Haucu pripadlo, če bi Pošto Slovenije po razrešitvi zapustil. To je okoli 42 tisočakov bruto.

S Haučevo upravo in nadzorniki je imel slabe izkušnje bivši direktor Pošte in član nadzorne komisije Zaresa Alfonz Podgorelec.

Zaradi negativne revizije poslovanja ima na grbi 2,3 milijona evrov vredno odškodninsko tožbo. Hauc tudi ni podaljšal pogodbe z Ultro, v kateri je pomemben lastnik Gregor Golobič. Sklenil jo je Podgorelec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.