Slovenija
59 ogledov

Zares z novim imenom

Konevencija stranke Zares
1/20
Saša Despot
Stranka Zares želi novo ime. Iz Zares – nova politika bi se preimenovali v Zares – socialno liberalna stranka.

Stranka Zares je na kongresu soglasno potrdila strankin volilni program ter poročilo predsednika stranke Gregorja Golobiča za minulo leto, s čemer so mu tudi izrekli zaupnico. Odločili so, da gredo na volitve z Manifestom za odgovorno ekonomijo.

Padli, ker so se uprli lobijem

Javnomnenjske raziskave sicer Zaresu že nekaj časa pripisujejo tako nizko podporo, da ne bi prestopili parlamentarnega pragu. Voditelji stranke so tako nizko podporo pripisali njihovemu uporu kapitalističnim lobijem in tajkunski politiki.

Predsednik Zaresa meni, da stranka sedaj lahko ponudi "višje ratinge", in sicer s programom. Manifest za odgovorno ekonomijo po njegovih besedah predstavlja veliko novost na slovenskem političnem trgu in izziv za vse nove akterje, ki jih še čakamo, da se bodo izrekli o ključnih razvojnih vprašanjih Slovenije. "Zaenkrat je šlo bolj za licitacijo, koliko odstotkov bi kdo rad imel in katere volivce bi kdo komu odvzel," je dejal Golobič. Prepričan je, da bo stranka znova prišla v parlament.

Konvencija Zaresa je v Ljubljani potekala pod sloganom Vrnimo Sloveniji prihodnost, njeni člani pa so o programu stranke razpravljali okoli tri ure. Največ razprave je bilo o potrebi po spremembah in novi, socialni ter odgovorni ekonomiji.

Komentarjev 3
  • Mr.Bean 10:11 20.oktober 2011.

    HA....HA.....HA....

  • privat 20:22 19.oktober 2011.

    zdaj pa nas bojo oni rešili ko so si ime spremenili...toooo rešeni smo ZARES...

  • anastasia 16:52 17.oktober 2011.

    Zares............ OJOJ.............