Slovenija
10 ogledov

Zares zahteva premik pri patrijah

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Na ministrico Ljubico Jelušič so v Zares naslovili poslansko pobudo, v kateri zahtevajo vpogled v kazenske spise, ki naj bi dokazovali, da je proti bivšemu uslužbencu Morsa sprožena preiskava.

V poslanski skupini Zares svojo poslansko pobudo utemeljujejo z objavami v medijih, ki navajajo, da so ljubljanski tožilci proti Petru Zupanu podali predlog za začetek preiskave.

Zupan je bil namreč na Morsu do upokojitve zadolžen za realizacijo nakupov vojaške opreme. Pri nakupu patrij pa naj bi zlorabil svoj položaj, k čemur naj bi ga napeljal Jure Cekuta, da bi si pridobil nezakonito premoženjsko korist.

Ker slovenska pogodba s Patrio vključuje tudi protikorupcijsko klavzulo, ki prepoveduje kakršnokoli napeljevanje zaposlenega pri naročniku k zlorabi položaja, bi po mnenju Zaresa to lahko vplivalo na veljavnost pogodbe.

Od ministrice Jelušičeve tako zahtevajo vpogled v kazenske spise, ki naj bi dokazovali, da je bila proti Zupanu res sprožena preiskava. Na podlagi tega pa naj vlada ponovno izoblikuje svoja izhodišča za pogajanje s Patrio.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.