Slovenija
17 ogledov

Žarnić se plina ne boji

V nove prostore se bosta preselila okoljsko ministrstvo in statistični urad. (Fo Žurnal24 main
Na ministrstvu za okolje se veselijo novih prostorov v stavbi, ki jo je ministrstvo za notranje zadeve zaradi varnostnih razlogov zavrnilo.

"Za ministrstvo za okolje je operativno zelo pomembno, da deluje na eni lokaciji. Ker sedaj deluje na sedmih lokacijah, je na vlado naslovilo zaprosilo za pretehtanje možnosti selitve ministrstva na lokacijo, kjer bi lahko delovalo na enem mestu," so na vprašanje, ali se ne bojijo selitve v bližino rezervoarjev utekočinjenega zemeljskega plina, odgovorili na ministrstvu za okolje. "Vlada je sprejela odločitev, da se po izgradnji in pridobitvi potrebnih dovoljenj preselimo v nove prostore, česar smo veseli."

Vlada je 1. julija sprejela odločitev, da se bosta v stavbo na Litostrojski ulici v Ljubljani vselila ministrstvo za okolje in statistični urad. Tako je rešila zadrego, ki je nastala, ko se v omenjene prostore ni želela preseliti ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal. Glavni argument je bil varnostni, ker kakšnih dvesto metrov stran stojijo veliki rezervoarji zemeljskega plina. Ob morebitni eksploziji plina bi bili prvi na udaru, kar za varnostno tako občutljiv objekt ni sprejemljivo, so takrat menili na ministrstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.